Update: NEC op zoek naar nieuwe trainer

Het is definitief: Brood kiest voor een rol als assistent bij PSV.

Maar niet getreurd. Inmiddels gaat het gerucht dat NEC Mario Been heeft benaderd.

Hier een korte tijdlijn van wat er gebeurd is de afgelopen dagen. 

28 mei: a blessing in disguise?
De koning is dood, lang leve de koning? NEC laat er in ieder geval geen gras over groeien. Mario Been is benaderd! Goed nieuws. En Mario heeft aangeven serieus in gesprek te willen met NEC. Beter nieuws. Als we het toch over succestrainers hebben… En Trouwe Honden hebben liever een been dan een brood.

27 mei: persverklaring NEC
NEC komt met een persverklaring over het vertrek van Brood. Het bericht is helaas vrij summier. De vragen die bij velen van ons leven, blijven onbeantwoord. Nieuws was wel dat NEC een vergoeding heeft gekregen voor het vertrek van Brood. Als categorie 1- club zegt iemand zonder visie dan “iedereen blij”.

Tussen de regels valt te lezen dat Brood de kans bij PSV persé wilde pakken en dat NEC hem gewoonweg niet kón tegenhouden. Nou ja, tenzij NEC eerder had gehandeld. Ongeveer toen bleek dat de promotie zeker was, in februari. Dat is niet gebeurd. Dit gebrek aan pro-activiteit en waarborging van continuïteit mag NEC zich aanrekenen.

27 mei: verklaring Trouwe Honden
Het bericht dat Brood ons gaat verlaten voor een lagere functie begrijpen wij – ook na persverklaring – nog steeds niet. Ik run liever zelf een frietkraam op de hoek, dan dat ik burgers mag gaan flippen bij de Mac. Of heeft Brood een positie afgedwongen dat hij hoe dan ook de volgende manager is van de Mac PSV? Waarom vertrekt Brood een maand nadat we alle records in de Juup hebben overtroffen? Betekende alle positieve energie van het afgelopen seizoen dan helemaal niks? Is geld dan ordinair beslissend geweest?

Dat Brood zou aansturen op een breuk begrijpen wij nog minder. Na zo’n succesvol seizoen ben je toch naar elkaar toe gegroeid? Je zou toch moeten branden van ongeduld en ambitie om te kijken wat je volgend jaar kunt bereiken? Is er niet ná de promotie vertrouwen uitgesproken om volgend jaar vol energie door te pakken? Heeft NEC zelf hier een naïeve rol in gespeeld?

Hoe dan ook, het gevoel dat we in de steek gelaten worden, overheerst vooralsnog. Het staat in schril contrast met het gevoel van het hele seizoen en vooral het hossen en feesten op die mooie dag nog maar een paar weken geleden. Als Trouwe Honden hechten we erg – en dat mag geen verrassing zijn – aan trouwe honden.

26 mei: Brood wil NEC verlaten
FOXSports meldt dat Ruud Brood NEC gaat verlaten om Philip Cocu bij landskampioen PSV te assisteren.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan