De week van…Janio Bikel

Afgelopen week ontvingen veel supporters weer NEC’s digitale nieuwsbrief ‘Goffertgeluiden’. Hierin aandacht voor de tien supporters die het afgelopen Jupiler-seizoen alle uit- en thuiswedstrijden van onze club hebben bezocht. Dit mag echt een hele prestatie worden genoemd. Hulde voor deze mannen en complimenten voor de manier waarop NEC ze beloont voor hun trouw.

Bij DTH eren wij de man uit eigen gelederen die bijna alle wedstrijden bezocht. Twee wedstrijden liet hij aan zich voorbijgaan, de uitwedstrijden tegen Jong Ajax en Jong FC Twente. Weet je het nog? Op maandagavond met een verplichte buscombi naar Amsterdam en Emmen (waar de wedstrijd tegen Jong FC Twente werd gespeeld)? Hoe sneller het voetbal van deze ellende verlost wordt hoe beter. DTH steunt daarom de actie ‘STOP! De Beloften’. Teken de petitie op stopdebeloften.nu.

Ook in Goffertgeluiden een link naar het persbericht over de uitbesteding van de commerciële organisatie aan het sportmarketingbureau Sportfive. Of dit per saldo goed of slecht is voor de club zal de tijd uitwijzen, Bleum heeft hier vorige week al over geschreven. Wie het persbericht opent kan in een tekstje ernaast lezen dat NEC drie ‘klantcategorieën’ onderscheidt: business, horeca en ons, de supporter. Vervolgens lezen we: “De basis is dat we voor onze klanten een maatschappelijke-, duurzame- en bedrijfseconomische waarde creëren.” Ik voeg daar aan toe: “en goed voetbal”! Als wij klanten zijn, dan willen we ook een goed product. Daar zitten we met z’n allen nu toch al een jaar of vier op te wachten. Ik weet het, ik haal nu een paar dingen wat uit hun context, maar het enige dat al dat marketinggeleuter draaglijk kan maken is, dat we met enige regelmaat goed voetbal te zien gaan krijgen.

Tegen Roda JC was er van goed voetbal nog geen sprake en voor vanavond tegen sc Heerenveen heb ik ook nog geen hoge verwachtingen. Ik schreef al eens eerder dat we pas na tien wedstrijden mogen oordelen. Op sociale media is al heftige kritiek op trainer Faber te lezen. Te vroeg! Zijn besluit om Mihai Roman rustig te brengen is waarschijnlijk heel verstandig (lees trainingsgoeroe Raymond Verheijen er maar eens op na). En zijn eigen briljante vondst om Foor meer controlerend te laten spelen heeft hij kennelijk losgelaten, maar dat kan nog best goedkomen. Geduld dus.

Van een heel andere orde is het leven van middenvelder Janio Bikel. Vandaag een verhaal over hem in De Gelderlander. Bikel is wees en al op dertienjarige leeftijd door een louche voetbalmakelaar vanuit Guinee-Bissau naar Europa gebracht. Zijn broers en zussen heeft hij al jaren niet gezien. Bikel is naar Europa gekomen op zoek naar een beter leven. Door zijn talent, doorzettingsvermogen en een portie geluk, lijkt zijn droom uit te komen. Het is een bijzonder verhaal. Je gedachten gaan dan automatisch uit naar al die anderen die op dit moment vanuit het Midden-Oosten en Afrika op zoek zijn naar een beter leven in Europa. Ik wil hier geen politiek bedrijven maar zou het toch wel mooi vinden als NEC, in navolging van Borussia Dortmund, Sankt Pauli en VFL Wolfsburg, asielzoekers zou uitnodigen een wedstrijd te komen bezoeken.

En dan nog kort over onszelf. Sinds een aantal weken verschijnen er soms vage Engelstalige berichten op onze website en ook functioneren sommige onderdelen van de site niet zoals het hoort. Alle verloven zijn ingetrokken (lees: degene die er verstand van heeft is terug van vakantie), dus we gaan proberen alles weer in orde te brengen.

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.