De week van…de ommekeer?

Het is al weer een hele week geleden maar vorige week vrijdag, des avonds, tussen acht en tien uur, hebben wij met z’n allen in De Goffert iets zeldzaams mogen aanschouwen: een goede voetbalwedstrijd. Het was genieten. Tempo, vechtlust, mooie aanvallen, het zat er allemaal in. Weinigen zullen het verwacht hebben. Was dit de ommekeer? Niemand die dat nu weet natuurlijk. In mijn geheugen is de laatste wedstrijd in De Goffert die ik op het puntje van mijn stoel heb beleefd NEC – Heracles Almelo van 10 november 2012. 1-0 door Ten Voorde, Armenteros maakte de 1-1 en 1-2, George de 2-2 en Ten Voorde de 3-2. Misschien laat het geheugen mij hier in de steek maar verwend zijn we de laatste jaren natuurlijk niet. De laatste periode dat goed voetbal in De Goffert regel was en niet de uitzondering, is uiteraard de befaamde tweede seizoenshelft 2007-2008. Wat zou het mooi zijn als Heerenveen-thuis de norm wordt dit seizoen. We hebben een hele aardige selectie en de trainer lijkt ook wel goed, dus het kan.

Minder goed nieuws is er te melden over het toernooi om de KNVB Beker. NEC bekert verder maar de droomfinale tegen Vitesse kunnen we ook dit jaar weer op onze buik schrijven. Ooit waren we er dicht bij, in 2000. Nadat NEC via een uitwedstrijd tegen AZ verrassend de finale had bereikt, was het de beurt aan Vitesse, thuis tegen Roda JC. Maar de nummer vier van dat jaar ging na verlenging ten onder tegen de nummer acht. Weg finale, net als dit seizoen dus. Vitesse, wat mot je ermee?

In de jacht op nieuws over onze club stuit je soms op iets bijzonders. Dit keer gebeurde het toen ik de laatste pagina van de Voetbal International had bereikt. In een paginagrote advertentie stond daar Rens van Eijden reclame te maken voor strakke ‘slidingbroekjes’. Hierdoor weten we niet alleen dat onze aanvoerder rechtsdragend is maar ook dat NEC’s fysiotherapeut Han Tijshen betrokken was bij de ontwikkeling van een revolutionair soort strakke broek. Een zogenaamde compressieshort met een compressiewaarde van maar liefst 45%! Dat het kan! Spelers van NEC hebben het getest en het moet allemaal leiden tot minder spierblessures. Ik ga het merk hier niet noemen maar het is ontzettend knap man.

Morgen treden we aan tegen PSV, een getergde topclub. Meestal pakt dat soort wedstrijden voor NEC slecht uit maar het zou me toch heel erg tegenvallen als we morgen met een nulletje of vier de boot in gaan. We hebben een solide verdediging, snelle offensieve backs en vleugelspelers en Santos. En, niet te vergeten, trainer Faber kent PSV van haver tot gort. Volgens mij kunnen we ze pijn doen. We gaan het zien.

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.