De DTH Awards zijn terug!

Ja ja, u ziet het goed! Alsof we nog niet genoeg te vieren hadden, zijn ook de ultieme rood-zwart-groene prijzen weer in ere hersteld.

We hebben het vorig seizoen eerlijk geprobeerd. Er werd achter de schermen flink gewikt en gewogen. Drie categoriën stonden zelfs al kant en klaar in de steigers. Maar toen sloeg de twijfel toe. De sfeer rond de club werd steeds grimmiger. Op de DTH burelen was de stemming ook bepaald niet zonnig. Wat dus te doen met de prijzen der prijzen? Moesten we tegen de heersende stemming in op traditionele wijze de uiterst spaarzame lichtpuntjes gaan uitfilteren? Of moesten we misschien met de Awards op de cynische toer gaan?

Van twijfel kwam uitstel. Wie konden we nomineren als meest gewaardeerde speler? Wie als beste jongeling? Welke van de tig roestige drollen stonken het ergst? Het was bijna onbegonnen werk.

En toen was daar plots de degradatie. Van uitstel kwam afstel. Wat viel er immers nog uit te reiken? Toen onze voorzitter zijn laatste paar hoofdharen terug begon te vinden op zijn kussen was de maat vol. Na jaren van glorieuze hoogtepunten en memorabele momenten ging de stekker eruit. De DTH Awards 2013-2014 werden met stille trom weggevoerd naar de duistere krochten van Stadionplein 1.

Maar het lot neemt rare wendingen. Onze club herpakte zich en vocht zich terug. Met ongekend machtsvertoon werd de bierdivisie overrompeld door onze Nijmeegse trots. En uitgerekend dit Paasweekend herrijzen de DTH Awards weer in volle glorie.

Houdt dus je digitale pen gereed, want in de komende weken kan er weer volop gestemd worden. Zoals gebruikelijk zijn er acht categoriën waarin een DTH Award gewonnen kan worden, te weten:

* De Gouden Retriever voor de meest gewaardeerde speler;

* Het Mooiste Hokkie voor de maker van het mooiste doelpunt van dit seizoen;

* De Gouden Kennel voor die personen of groepen die iets goeds hebben gedaan voor de supporters van NEC;

* De Beste Baasje bokaal voor het beste bestuurslid, medewerker, of lid van de technische staf;

* De Roestige Drol voor die personen of groepen die zich dit jaar van hun slechtste of vervelendste kant hebben laten zien, als stimulans om volgend jaar beter voor de dag te komen;

* Het Gouden Asiel voor de meest gastvrije tegenstander;

* De Gouden Puppy voor de beste of meest talentvolle NEC’er onder de 23 jaar;

* De Gouden Hond, de prijs voor de beste speler van het seizoen 2014/15.

Om het niet al te omslachtig te maken, hebben wij alvast een kleine voorselectie gemaakt. In elke categorie kan er daarom gekozen worden tussen drie kandidaten, die in onze ogen de meeste aanspraak maken op de Award. Het is aan jullie om te beslissen wie uiteindelijk de grote winnaar zal worden. De eerste poll, die voor de Gouden Retriever, zal eersdaags op de site verschijnen en elke NEC supporter kan vervolgens zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete kandidaat.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op het eindfeest en de uitslagen zullen spoedig daarna op onze site verschijnen. De prijzen zijn bedoeld als waarheidsgetrouwe afspiegeling van de mening van ons allemaal, de NEC supporters, dus stem alsjeblieft massaal mee!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.