Zo doe je dat: 1-4

Uitslag
Een hele mooie 1-4 voor NEC. Na zo’n rotpot als tegen Jong PSV is dit het antwoord waar je als supporter op hoopt.

Toeschouwers
Om precies te zijn waren er 2.736 in het Lavans Stadion (capaciteit 4.200). Ondanks de verplichte buscombi zaten er 318 NEC’ers in het uitvak.

Hoogtepuntjes
-Ali!, Ali! En nog eens Ali! Wat een speler is dat! Ali mot blieve!
-Maar ook even speciale aandacht voor Joshua Smits. Goed keepertje hoor.
-En dan die Sjoerd Ars. Loopt 1 op 1!
-Ach, waarom ook niet: veer in de bips voor het hele team.

Dieptepuntjes
-De schandalige overtreding op Leiwa door Charles Kazlauskas. Ze speelden nog samen bij NEC. Na de wedstrijd liep Leiwa op krukken. Kazlauskas verdiende een rode kaart maar kreeg slechts geel. In de samenvatting van SBS6 trouwens geen enkele aandacht voor de overtreding, in de eredivisie zou het eindeloos herhaald zijn, welkom in de Jupiler League. Tegen Fortuna Sittard werd Gregor Breinbrug al uit de wedstrijd geschopt. Dit bleef toen zelfs helemaal onbestraft.

Scheids
In de Jupiler League heb je vaak te maken met jonge onervaren scheidsrechters, het is elke keer afwachten wat dat oplevert. Jeroen Manschot zat er een paar keer flink naast. Hopelijk heeft hij ervan geleerd.

Tactiek
Goed positiespel, vroeg druk zetten, aanvallen over de vleugels, het was er weer. Het team is nu al beter op elkaar ingespeeld dan vorig seizoen ooit het geval was. Goed ook om te zien dat, ondanks de omzettingen door het wegvallen van Haitz en Leiwa, het team bleef functioneren. Vakwerk van Ruud Brood.

Inzet
Door de zeperd tegen Jong PSV stond er behoorlijk wat druk op deze wedstrijd. Vervolgens krijgt de ploeg in korte tijd een paar flinke tegenslagen te verwerken: Tobias Haitz haakt in de warming up af, zijn vervanger Leiwakabessy veroorzaakt al in de derde minuut een strafschop en even later wordt dezelfde Leiwa uit de wedstrijd geschopt. Linksbuiten Santos kwam hierdoor linksback te spelen!
Niets kon de jongens echter stoppen, inzet en veerkracht waren voorbeeldig.

Conclusie
Het ‘incident’ Jong PSV is voorlopig vergeten. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg kunnen we mooie stappen zetten naar de 1e periodetitel (we kunnen een prijs pakken!).

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.