Skybox

Hoewel zaterdag de volgende ‘finale’ alweer op het programma staat, komen we nog even terug op de wedstrijd tegen Heracles. Althans, op iets wat zich in de kantlijn van deze wedstrijd afspeelde.

Een aantal supportersgroepen (naast DTH onder meer de Supportersvereniging, ForzaNEC, HKN en Stichting De Bloedkuul) was door NEC en een aantal investeerders uitgenodigd in de skybox van investeerder en sponsor Jack Bongers. Een initiatief dat voortkwam uit het periodieke overleg tussen NEC en de supportersgroepen. Van supporterskant wilde men wel eens nader kennismaken met de mensen die NEC financieel op de been houden en daardoor veel invloed binnen de club zouden hebben.

De investeerders zagen ook wel wat in een nadere kennismaking.

Het werd een avond waarin open met elkaar is gesproken. Jack Bongers was een goede gastheer en ook de aanwezigheid van mannen als Hans van Delft, Frans Hendriks, de gebroeders Bons en Ton van Gaalen is op prijs gesteld. Het was goed dat supporters en investeerders elkaar eens in de ogen hebben kunnen kijken maar tot nieuwe inzichten heeft dit, althans bij ons, nog niet geleid.

We denken nog steeds dat de investeerders veel invloed hebben binnen de club. Het zou goed zijn als ze voor het gevoerde beleid (mede-)verantwoordelijkheid dragen. Ook zouden er in STAK en RvC mensen moeten worden aangesteld die niet uit het kringetje van de investeerders komen. Het ‘wij van WC-eend’-gehalte moet omlaag.

Ook geloven we nog steeds in de oprechte betrokkenheid van de meeste investeerders bij NEC. We zagen hoe Hans van Delft na de 1-2, met een smeulende sigarenstomp tussen de lippen, minutenlang voor zich uit staarde, eenzaam gezeten aan zijn cafétafeltje aan de rand van het logeterras. Wij hoorden het gevloek en zagen de ontreddering bij Jack Bongers.

Was dit het begin van nog veel meer openheid van investeerders richting supporters? De tijd zal het leren.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan