NEC wint voor de derde keer op rij!

Uitslag
5-1 en met wat meer scherpte in de afronding en een iets minder goede doelman bij Fortuna Sittard had het ook zo maar 8-1 kunnen worden.

Toeschouwers
Volgens de officiële statistieken waren er 8.500 toeschouwers, maar tegen Eindhoven waren er ongeveer evenveel. Toen leek het echter veel minder druk op de vakken X, Y en Z. Wij houden het daarom op 8.697.

Hoogtepuntjes
– Ali Ali Ali! Eerlijk is eerlijk, tegen Eindhoven en Volendam ontbrak de scherpte nog, maar tegen Fortuna liet hij zijn ware klasse zien. Voor minder dan 3 miljoen mag hij niet weg!
-Het was wederom erg sfeervol in het stadion, wat wil je ook met deze uitslag.
-Heerlijk om te zien dat je een team ziet dat wil knokken. Zelfs na de 4-1 nog strijden voor iedere bal, top!
-Een prima doelman bij de tegenstander, die er toch vijf om de oren krijgt, zegt best veel.

Dieptepuntjes
– En meteen eigenlijk ook wel een hoogtepuntje, omdat het uiterst vermakelijk was: De analyse van Peter van Vossen. Volgens ons had hij tijdens de wedstrijd een joint gerookt, want zo stond hij ook voor de camera van SBS met zijn uitgerookte oogleden. Zijn analyse bevestigde onze conclusie. Fortuna had gedomineerd in de eerste helft en weinig weggegeven. Tuurlijk Peter, en in maart is Fortuna zeker kampioen?
-Iedere keer weer kijken of Sparta en Roda al puntverlies lijden. Helaas, not yet.
-Het randstad personeel moet weer ingewerkt worden. gevolg: Zelfs aan het begin van de tweede helft nog een flinke rij bij de verkoopbalie. En dit seizoen kun je zomaar een goal missen!

Scheids

Wat een drama weer. Van de Kerkhof had gelukkig geen invloed op de uitslag, maar hij zag dingen die er niet waren en floot voor van alles wat weer niks was. Oorverdovend was het gefluit  bij de 3-1 van NEC door het Nijmeegse publiek. Een schandalige overtreding werd niet bestraft met geel, omdat er toch al gescoord was. Tja, dat is nog eens een bizarre persoonlijke interpretatie. Blijkbaar kom je met een LOI cursus “scheidsrechteren doe je zo” al in aanmerking om te kunnen fluiten in de Jupiler league.

Tactiek
Weer stoorde NEC vroeg en zaten ze er kort op. Bij vlagen ook prima positiespel en als het moest ook knokken voor een bal. Soms vraag je je af of dit team het vorig jaar zoveel minder had gedaan als de 11 van vorig jaar. Er lijkt ook weer een idee achter te zitten. Wel opvallend dat de tegenstanders in de Goffert tot nu toe in totaal 4 echte kansen kregen, waarvan er twee in gingen.

Inzet
Heerlijk om te zien dat zelfs na de 4-1 ieder duel vol aangegaan werd.

Conclusie
Is NEC nu zo goed of zijn die tegenstanders tot nu toe zo bijzonder matig? Hoe dan ook, het was weer eens ouderwets genieten van doelpunten en leuke aanvallen op z’n tijd.

Kijk voor de foto’s van Rondje om live op de facebookpagina van Rene van Spamwijk!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.