NEC met Brood vooral op zondag en vrijdag

Het kan soms verkeren. Gisteren puilde de persruimte bij NEC uit voor de presentatie van Ruud Brood als trainer. Grote ambities werden uitgesproken en na dit jaar moet NEC weer een vaste waarde in eredivisie worden. Ruud scoorde zelfs punten door te zeggen dat NEC een grote club is met een hondstrouwe achterban. En dan komt vandaag opeens het concept competitieprogramma naar buiten en blijkt de waarheid toch hard. Telstar, Emmen en Groesbeek. Andere koek en niet bepaald lekker.

Een concept is een concept, dus er kunnen nog wijzigingen komen, maar zoals het er nu voor staat spelen we eerst op zondag 10 augustus thuis tegen Eindhoven. Opvallend is dat NEC 9 keer thuis op zondag speelt, tegen slechts 3 keer uit. Hopelijk kan NEC nog wat verre uitwedstrijden van de vrijdag af krijgen, want dat is voor uitsupporters niet echt fijn en gaat veel supporters een hoop vrije dagen kosten.

Vrijdag is de dag waarop NEC het meest zal spelen. Liefst 18 keer, waarvan 11 keer uit! Helaas staan ook een aantal wedstrijden tegen mogelijke concurrenten op de vrijdag. Deze zullen dan wel op TV komen, maar ideaal is het allemaal niet. Die enge maandag is gelukkig niet vaak ingepland. Slechts 2 keer daarvan thuis. Ook spelen we 1 keer op zaterdag. Dat zal wel 16.30 worden. Tegenstander in De Goffert op zaterdag 13 september is RKC Waalwijk.

Conclusie; een seizoenkaart heb je eruit bij 10 wedstrijden en kun je alleen op zaterdag en zondag, dan kun je exact 10 thuiswedstrijden meemaken. Geen reden dus om geen seizoenkaart aan te schaffen. Daarnaast spelen we gelukkig slechts twee keer op die verschrikkelijke maandag. Voor de uitsupporters valt het te hopen dat NEC haar best gaat doen om nog wat te wijzigen. Met het verkeer op vrijdag en juist de verre uitwedstrijden op die dag gepland is het verre van ideaal.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.