Voor welke complottheorie ga jij? Doe nu de test!

Na een hectische seizoensstart inclusief het vertrek en de komst van een trainer en drie last minute versterkingen, leken alle rijen zich weer een beetje te sluiten bij de club. Leken, want daar waar je juist zou verwachten dat iedereen blij zou zijn met het snelle herstel van de technisch directeur, zie je bij NEC teleurstelling en wordt er zelfs gesproken over een mogelijk ontslag van Carlos Aalbers. Er zijn veel scenario’s te verzinnen over deze kwestie. We zetten er een paar onder elkaar. Voor welke complottheorie ga jij?  Volg de stappen en zie op welke complottheorie jij uitkomt!

Stap 1: Geloof jij dat Aalbers echt ziek was? Ja? Ga naar stap 4! Nee?  Ga naar stap 2!

Stap 2: Denk jij dat de ziekmelding een gezamenlijk plan was van NEC en Aalbers of staat de club buiten deze beslissing?  Gezamenlijk?  Ga naar stap 3! Aalbers alleen? Jij kiest voor theorie D!

Stap 3: Denk jij dat de investeerders al eerder van Aalbers af wilden of denk jij dat het hele idee van het ontslag pas gekomen is door het goede werk van Ophof en de snelle terugkeer van Aalbers? Al veel eerder? Jij kiest voor theorie C! Pas de laatste maand? Jij kiest voor theorie A!

Stap 4: Weet je dat heel zeker? Ja? Jij kiest voor Theorie B! Nee? Ga terug naar stap 2!

 

Theorie A: Carlos wilde de verantwoordelijkheid niet nemen voor het ontslag van Pastoor. Samen met de directie bedacht hij het plan om een half jaar een stap terug te doen, zodat de investeerders onder leiding van hun technische man Ophof orde op zaken konden stellen. Na een halfjaar zou Aalbers dan terugkeren in zijn functie als TD. Vroeger dan verwacht besluit Carlos om terug te komen, dit terwijl dit niet de afspraak was. Ophof had immers geregeld dat hij tot de kerst de agenda vrij had. Door zo snel terug te komen voelt NEC dit als schenden van de afspraken en vinden ze het niet netjes t.o.v. Ophof. Misschien wil de club zelfs wel door met Ophof die wel harde beslissingen durft te nemen indien noodzakelijk.

Theorie B:  Aalbers was wel overspannen, NEC had de snelle terugkeer echter niet verwacht en baalt ervan dat ze het bestuurlijk gezien nog niet helemaal ingevuld hebben. Ze hadden meer tijd willen hebben om een nieuwe organisatiestructuur in te voeren, met daarbij een rol voor Ophof. Dat Aalbers zo snel beter is lijkt mooi, maar is moeilijk te verkopen aan mensen als Ophof die van alles geregeld hebben om tijd voor de club vrij te maken en nu na een paar weken alweer weg kunnen. Er is geen sprake van ontslag, maar de directie vind het wel lastig om na de ene nette oplossing (Ophof komt) met een andere nette oplossing (Aalbers terug, Ophof weg) te komen. Door de snelle terugkeer van Aalbers is dat niet mogelijk en moeten ze Ophof op minder chique wijze aan de kant schuiven. Daar heeft de clubleiding moeite mee.

Theorie C: De investeerders zien het niet zitten in Aalbers en hebben de technisch directeur, die niet wilde ingrijpen, aan de kant geschoven.  Om het verhaal  voor de buitenwereld toch wat beter neer te zetten is bedacht om het verhaal op deze wijze te brengen: Geen op non-actief verhaal, maar Aalbers tijdelijk ziek eruit en dan later op een chique manier een andere rol in de organisatie geven, iedereen blij. Aalbers die geen geld voor versterkingen kreeg ziet nu opeens dat er wel drie versterkingen komen en ook nog een nieuwe assistent die notabene onder zijn leiding vertrokken was. Hij is boos en komt weer terug bij de club. Hierdoor is de nette oplossing niet meer mogelijk en zet hij de investeerders en de directie voor het blok. Dit kan zo maar leiden tot een ontslag.

Theorie D:  Pastoor en Aalbers willen versterkingen en kloppen aan bij de investeerders. Investeerders hebben geen vertrouwen in Pastoor en willen geen geld stoppen in een bodemloze put. Aalbers, verantwoordelijk voor de contractverlenging van Pastoor, zit in een lastig parket.  Hij zit zo tussen twee vuren en duikt de ziektewet in vanwege een onwerkbare situatie.  Nu Pastoor weg is, denkt Carlos weer verder te kunnen. Of voor de echte complotdenkers:  Hij moet wel omdat hij aan de bedrijfsarts niet kan aantonen dat hij echt ziek is.  Bij de club hadden ze echter gedacht dat het langer zou duren, omdat Carlos had aangegeven dat hij op doktersadvies rust moest nemen en dat hij er voor langere tijd uit zou zijn. NEC zit nu met een goede kandidaat op een zijspoor (Ophof) en zet twijfels bij de ziekmelding van Aalbers.  Ook dit kan zomaar leiden tot ontslag.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.