Strijdvaardig NEC laat op valreep overwinning liggen

Met de drie nieuwelingen allemaal in de basis trad NEC vandaag aan in de eigen Goffert tegen Feyenoord. Hemlein was het meest opvallende slachtoffer van de recente kwaliteitsinjectie. De Duitser, die de afgelopen weken toch een van de betere spelers was aan NEC-zijde, moest banken ten faveure van nieuwkomer Jantscher.

Feyenoord won haar laatste twee duels, na een dramatische seizoenstart, en leek erop gebrand de goede lijn door te trekken tegen NEC. Ondanks een loeier van een kans in de derde minuut voor Higdon, die pijnlijk faalde in vrije schietpositie oog in oog met de keeper, was het vooral Feyenoord dat het eerste half uur de dienst uit maakte. In de 26e minuut leidde dit tot de 0-1, nadat Immers nota bene tussen drie NEC’ers in de bal kon binnenkoppen. Dit gebeurde enkele minuten nadat Higdon opnieuw een vrije schotkans niet wist te benutten.

Even later was het echter NEC dat tegen de verhoudingen in de wedstrijd gelijk trok. Onze nieuwe middenvelder Samuel Stefánik’s inzet werd in eerste instantie nog gekeerd door de keeper, maar Higdon was ditmaal wel scherp en kopte de bal uit de kluts terug voor de doelmond, waar Stefánik de 1-1 binnenwerkte. Dat de gelijkmaker een opsteker was voor onze ploeg was een understatement; het volgende kwartier leek bijna wel een metamorfose. NEC speelde opeens frank en vrij, won duels en leverde strijd. Met goede hoop gingen we dan ook de rust in.

Feyenoord herstelde in het begin van de tweede helft echter langzaam haar dominantie. NEC werd teruggedrongen op eigen helft. In de 62 minuut deed Boëtius zijn herintrede bij de Rotterdammers na vijf maanden afwezigheid en binnen vijf minuten zette hij de bezoekers weer op voorsprong na een snelle uitbraak. NEC toonde echter veerkracht, en twee minuten later was het Palsson die de stand weer gelijktrok. NEC groeide in de wedstrijd en tankte duidelijk zelfvertrouwen uit de goals. In de 77e minuut leidde dit zowaar zelfs tot de 3-2, nadat opnieuw Stefánik de bal droog binnenknalde na een assist van Conboy.

Een kwartier billenknijpen volgde, waarin Feyenoord het NEC-doel belaagde en NEC loerde op de counter. Waar de eerste overwinning van het seizoen eindelijk in zicht leek, daar verstoorde Martins Indi het feestje door in de 90e minuut de 3-3 binnen te koppen. Ruim vijf minuten extra tijd en een overenthousiaste scheidsrechter Blom die de klok blijkbaar uit het oog was verloren brachten geen verschil meer.

NEC pakt wederom een gelijkspel, maar dit gelijkspel smaakt zeker naar meer. De nieuwe aankopen toonden bij hun debuut alle drie reeds hun kwaliteiten en we nemen aan dat hun inbreng in de komende weken alleen maar zal groeien. Met Koolwijk op de weg terug en over een paar weken hopelijk weer inzetbaar, ziet het leven er ineens weer een stuk rooskleuriger uit. Forza NEC!