Voetbal is vrijheid!

En dan nu een berichtje over de verlichte vrijdenkers bij de clubs en voetbalbonden anno 2013. Waar we vroeger Amnesty International en Human Rights Watch nodig hadden om over onze burgerlijke vrijheden te waken, zijn daar nu de bobo’s in het hedendaagse voetbal als schatbewaarders van de vrijheid van meningsuiting, persoonlijke bewegingsvrijheid en geweldloos verzet tegen tirannieke onderdrukking.

Neem de UEFA. Bij de wedstrijd Ajax-Manchester City waren onderstaande spandoeken te zien.

20130118-182359.jpg

Uitleg overbodig gelet op de tegenstander. En uit het hart gegrepen van eenieder die nog wel bij zijn volle verstand is natuurlijk. 

De UEFA zag dat echter anders en legde Ajax een boete op van € 10.000 omdat de spandoeken opruiend en ongepast waren. Tsja, wat moet je daar dan nog van zeggen? Verder commentaar overbodig.

En het lijkt een trend want in Engeland werd onlangs bij Arsenal-Manchester City onderstaand spandoek in beslag genomen. Supporters van City maakten hun ongenoegen kenbaar over de toegangsprijs in het Emirates Stadium (62 pond, bijna 75 euro). Mag niet natuurlijk, want volstrekt redelijke vergoeding voor een weergaloze show van anderhalf uur wervelend voetbalspektakel.

20130118-183943.jpg

En als je dan toch je spaarpotje plundert en een wedstrijd bijwoont, zúl je ook gebruik maken van de geboden zitvoorziening. Zo niet, dan kun je de komende tijd iets anders doen in het weekend.

20130118-185801.jpg

U ziet het, u kunt rustig gaan slapen; de clubs en de bonden waken over uw vrijheden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.