NEC begint nieuwe jaar in mineur

Alle positieve berichten vanuit het trainingskamp ten spijt, bood NEC in de eerste wedstrijd van 2013 weinig nieuws ten opzichte van de belabberde decembermaand. Slechts een opvallende verandering was op te merken, Sinouh in de basis voor Babos, en die wissel zal Pastoor vanacht nog wel flink wakker houden. Het was namelijk een flinke flater van Sinouh die in het diepe koude Limburg tegenstander Roda JC al binnen 13 (!!) seconden op voorsprong zette. Sinouh kwam onnodig ver uit zijn doel en stompte de bal vervolgens onvoldoende weg, waardoor Malki simpel kon binnenkoppen voor de 1-0.

Roda JC zakte daarna terug op de eigen helft en NEC bleek zoals zo vaak dit seizoen wederom niet bij machte om voorin een vuist te maken. Ook al had het het merendeel van het balbezit en was het voetballend de betere ploeg, tot uitgespeelde kansen leidde dit nauwelijks. Slechts een kopbal van Van Eijden en een schot rakelijks naast van Rieks konden als kansen worden genoteerd voor de rust. Dit beeld zette zich na de rust voort. Door het inbrengen van Van den Meiracker in de 65e minuut voor Cmovs hoopte Pastoor iets te kunnen forceren, maar het tegendeel bleek waar. Enkele minuten later scoorde Roda JC vanuit een corner de 2-0 en was het over en uit. Ook de wissels van George en Stutter voor Rieks en Foor konden het verschil verder niet meer maken en Roda sleepte kalmpjes de zege over de eindstreep.

Een slecht begin dus van 2013 voor onze ploeg. Het lijkt erop dat alle pijnpunten die al meermalen voor de winterstop zijn aangedragen door vele supporters, ook na de kerst nog altijd bestaan. Wel veel balbezit en voetballend vermogen, maar te weinig vernuft en fantasie om het balbezit om te zetten in echte kansen. Tel daarbij op het totale gebrek aan stootkracht en balvastheid in de voorhoede, met afstand de slechtste linie van dit seizoen, en NEC gaat nog een zenuwslopende tweede seizoenshelft tegemoet.