Supportersavond niet echt spannend

Het was weer even geleden, maar gisteren vond weer eens een supportersavond plaats. Gezien de keurige zevende plaats was er vooraf weinig reden om aan te nemen dat het een pittig avondje zou worden voor de directie. Met andere woorden; er viel dus weinig emotie te verwachten. Maar misschien zou er dan toch nog een andere verrassing zijn bijvoorbeeld Pastoor die het contract ging verlengen op deze avond. Helaas ook geen verrassingen en zo werd het een tamelijk matte en vanuit NEC ook erg voorzichtige avond. Bij een aantal lopende zaken (gesprekken met gemeente over stadion, afketsen stadionsponsor en Jacco-gate) werd door Van Ingen geen commentaar gegeven en ook Van Gaalen en Aalbers bleven praten in algemeenheden en bleven soms zelfs vaag. Veel informatie was al in blogs te lezen en de nieuw informatie bleek ook niet wereldschokkend.

Wie niet bij de 100 aanwezige supporters is geweest heeft dus niet veel gemist, hier samengevat een aantal punten:

– NEC wil dat nuilende supporters actief mee gaan helpen om de club te verbeteren. Niet praten maar doen.
– De club is met Vodafone in gesprek over beter mobiel internet in de Goffert.
– Er werd door van Gaalen openlijk gesproken over mogelijk vertrek uit de Goffert als serieuze optie.
– Wie lang een seizoenkaart heeft zal daarvoor beloond gaan worden.
– Binnenkort wordt een nieuwe rugsponsor bekend gemaakt (ook Vodafone?).
– NEC heeft nog steeds te maken met een tekort en dit jaar zullen de inkomsten nog meer tegenvallen door slecht commercieel beleid in het verleden. “Sponsors vertrekken te paard en komen te voet”, aldus van Ingen.
– De investeerdersgroep heeft 20% van de aandelen in bezit, maar heeft wel 40% van de zetels in het STAK en de RvC in handen.
– Er komt een nieuw systeem om de overstap van jonge spelers naar de eerste selectie te verbeteren. Er zal een nieuw 2e elftal geformeerd worden van 16-20 jarigen, waarbij ook vooral gekeken wordt naar jongens uit het buitenland in die leeftijdscategorie die voor NEC nog haalbaar zijn. Daar is geen rol meer voor Arno Arts. Aalbers bleef in algemene termen praten over vaardigheden van trainers. Kennelijk beschikt Arts in de ogen van Aalbers niet over deze vaardigheden.

De avond eindigde met een interview met Pastoor (“Ik zeg niks over een mogelijke contractverlenging”), Boymans (“Ik moet nog wel even met Verbeek praten”) en Falkenburg (“Ik laat de hond van Ruud wel eens uit en mijn passie is voetbal). Een interview geheel in lijn met de rest van de avond. Weinig nieuws en zodra er naar meer duidelijkheid werd gevraagd werd er gezwegen. De derde helft bleek voor velen het hoogtepuntje van de avond.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.