Moeizaam maar veilig!

Zo, de 34 punten grens is gehaald. Voor de wat oudere supporters nog steeds een belangrijke grens. Dan ben je immers veilig en kun je niet meer degraderen.

Echt makkelijk werden die punten op weg naar de veiligheid niet behaald. Al binnen een minuut keek NEC tegen een achterstand aan. Net als eerder dit seizoen tegen Roda. Daarna kreeg NEC langzaam grip op het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Het was een eigen goal van Cornelisse die de ommekeer bracht. De fraaie eigen goal bleek het begin voor de beste fase van NEC deze wedstrijd. Platje wist twee keer fraai te scoren en zo leek het al na een helft beslist.

Na rust was het spel van NEC niet best en veel spelers speelden ver onder hun niveau. Een fout van Babos en de defensie zorgde voor de 2-3 en zo werd het nog erg spannend. Zeker in de slotfase toen Willem II nog ging aanzetten.

Uiteindelijk bleef NEC net overeind en kon het feestje worden gevierd met het uitvak. Helaas vonden Tilburgse stumperds het leuk om de NEC spelers en de fans in het uitvak te bekogelen. Naast de absurde verplichte buscombi een extra reden om te hopen dat Willem II er snel uit gaat vliegen. Dankzij de overwinning van NEC komt dat gelukkig weer een stap dichterbij.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.