Potje zomeravond voetbal in Garderen: 1-0

Garderen, in het hartje van de Veluwe, in de bible belt, waar echte wolven zijn en waar een hoop kinderen lopen te huilen omdat ze de mazelen hebben. In die ambiance heeft NEC haar bijna traditionele trainingskamp in de voorbereiding. Vrijdag speelt NEC daar tegen PEC en vandaag speelde NEC tegen Fortuna Dusseldorf 2. Eigenlijk speelde je tegen Jong Fortuna Dusseldorf, want de eerste 25 spelers van Fortuna speelde elders een oefenpot.

De 100 aanwezige bezoekers zagen een slaapverwekkende eerste helft. Na rust begon NEC fel. Kennelijk vloekte Pastoor wat in de kerk en kwamen die zalvende woorden aan, want in de eerste 15 minuten na rust leek het helse vuur bij NEC ontstoken. De rest van de tweede helft was het weer ouderwets zomeravond voetbal. Het eerste kwartier van de tweede helft was dus nog wel aan te gluren. Er kwamen kansen waaronder een schot van Diarra dat hoog over ging. En hoewel Palsson scoorde en daarmee de wedstrijd besliste met 1-0, was het toch dat schot van Diarra waar op de terugreis naar Nijmegen nog over gesproken werd. Achter de goal is namelijk de parkeerplaats en dat gaat niet altijd goed, zo blijkt maar weer…