(S)PEC-NEC 1-0

Terwijl heel Nijmegen zich opmaakt voor het feest van het jaar en kroegbazen al likkebaardend denken aan de drankomzet van komende week, werd in Garderen een serieuze poging gedaan om te kijken hoe we er nu eigenlijk echt voorstaan, zo vlak voor de start van de competitie.
Volgens De Gelderlander werd er hier en daar wat op het doel geschoten, door zowel Zwolle als NEC, en verloren we uiteindelijk door een penalty. Dat laatste is eigenlijk bijzaak in een serie oefenduels waarbij de bierkraam, naast het leren van nieuwe namen (Tutuarima?), interessanter is. Dat vond een aantal supporters van Zwolle trouwens ook, die onderling (!) nog de laatste vakantiefoto’s uitwisselden en hierbij enige klappen uitdeelden. Het was slechts een opmerkelijk detail tijdens een vermakelijk oefenpotje.

Onze voorzitter zag de wedstrijd, publiceerde zijn mening op het digitale gezichtenboek en wij kopiëren zijn verslag schaamteloos. Thanks! En namens de redactie van DTH wensen we heel Nijmegen alvast een bijzonder fijn weekje vierdaagse Zomerfeesten!

Eindelijk een serieuze tegenstander. Conclusies na PEC-NEC: die Higdon is een top aanspeelpunt. Wint bijna alle duels. Helaas is de aansluiting van het middenveld matig en heb je aan de zijkanten geen snelheid en diepgang. Hierdoor moet Higdon op 35 meter de bal doorkoppen naar niemand, of 10 meter terug spelen naar Koolwijk of Palsson. Foor deed helaas niet mee, hij is ziek. Dat zou de boel nog kunnen verbeteren. Hemlein is aan de bal best ok, maar echt snel is hij niet. Tutuarima doet zijn best maar komt nog wat tekort. Gevolg is dat het aanvallend nog steeds niet best was ondanks een sterk aanspeelpunt voorin. Centraal achterin speelde Rens prima. Toch oogde het soms kwetsbaar. Je verliest de wedstrijd door een penalty maar een gelijkspel had beter de verhoudingen weergegeven.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan