NEC tankt vertrouwen in doelpuntrijke bekerpot

Vanavond konden de geplaagde volgers van NEC eindelijk weer eens getuige zijn van een dominant en makkelijk scorend NEC. Met maar liefst 0-8 walsde NEC uiteindelijk over Harkemase Boys heen. Uiteraard was het tegen ‘slechts’ een hoofdklasser, maar 0-8 zijn toch cijfers die er niet om liegen. En bovendien waren sommige doelpunten om te smullen.

Het begon allemaal nog wat weifelend voor NEC, dat bizar genoeg met blauw shirt en zwarte broek speelde (probleempje met de was…?). Sterker nog, in het eerste kwartier wist NEC eigenlijk nauwelijks iets te creëren, terwijl Harkemase Boys zowaar twee doelpogingen had. Vooral Johnsen Bacuna (broertje van) was aan Frieze zijde zo nu en dan een lichte plaag voor de NEC-defensie. In de 19e minuut was de eerste goed uitgespeelde kans voor NEC echter ook meteen raak. Hemlein, die de geblesseerde Higdon verving, rondde bekwaam af.

Daarna was het eigenlijk eenrichtingsverkeer. NEC speelde in de eerste helft niet eens zo groots, maar Harkemase Boys groef zich niet in en gaf veel ruimte, waar onze jongens dankbaar gebruik van maakten. In de 36e minuut scoorde Hemlein ook de 0-2 en kort daarna maakte Jantscher de 0-3. En het had bij de rust ook al 0-5 kunnen staan als de beide nieuwe aanwinsten het vizier scherper hadden staan.

Na rust kregen we een NEC te zien waar we hopelijk in de komende tijd meer van mogen genieten. Hemlein maakte zijn derde na een klein uur voetbal, nadat Pálsson de bal veroverde nabij de zestien en zeer onbaatzuchtig aflegde op onze gelegenheidsspits. Drie minuten later scoorde Foor uit een voorzet van een uitstekend voetballende Jantscher, misschien wel de uitblinker vandaag aan NEC-zijde. In de 70e minuut leidde een snelle uitbraak van NEC tot de 0-6 via Stefanik, die een wonderschone voorzet pasklaar op maat van Hemlein vanaf de rechterflank beheerst afrondde. Jahanbaksh, die in het veld was gekomen voor Foor, maakte na een solo langs 3-4 verdedigers in de zestien met een leep rollertje tegen de looplijn van de keeper in de fraaie 0-7. En Jantscher bekroonde twee minuten voor tijd zijn prima optreden met een even schone solo dwars door het centrum.

Acht doelpunten dus, het kon vanavond niet op. Waar sommige ploegen al met een schuin oog naar het weekend zouden hebben gekeken en zichzelf gespaard zouden hebben, daar bleef NEC geconcentreerd en serieus voetballen. En met een fraai resultaat. Er is dus flink vertrouwen getankt voor de Derby, en Hemlein toonde aan dat ook zonder Higdon NEC zich voorin geen zorgen hoeft te maken. Overigens lijkt Higdon zondag op tijd fit te zijn. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit NEC misschien wel beter af is met een snelle beweeglijke jongen als Hemlein voorin dan een statische spits als Higdon. In elk geval een goede opsteker voor de Derby. Dat wordt knallen zondag!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.