NEC pakt fraai punt na schier ‘kansloze’ achterstand

Als er na de afgelopen weken nog twijfel over bestond, heeft NEC vanavond keihard bewezen dat de ploeg onder Anton Janssen over veel veerkracht beschikt. In de Grolsch Veste werd namelijk tegen de lijstaanvoerder van de Eredivisie een kansloos lijkende 2-0 achterstand weggepoetst. Met 2-2 kreeg onze ploeg loon naar werken.

In het eerste kwartier was er voor NEC nog weinig aan de hand. Twente was iets gevaarlijker en dominanter, maar dat mag verwacht worden van een koploper die thuis speelt. NEC deed echter weinig verkeerd. Tot aan de 23e minuut dan, toen Higdon in de fout ging met een slappe en onnodige terugspeelbal die werd onderschept door Twente. Johnsson kon in eerste instantie nog redden, maar de rebound was alsnog raak. Twente werd op deze wijze makkelijk in het zadel geholpen en begon beter te draaien. In de 34e minuut rondde Promes een fraaie aanval af voor de 2-0. Het was op dat moment voor de NEC supporters simpelweg wachten hoe hoog de score zou uitvallen.

Twente liet echter na om de trekker definitief over te halen en met 2-0 gingen we de rust in. Niemand onder de NEC aanhang had nog enig vertrouwen in een goede afloop. De spelersgroep dacht daar blijkbaar echter anders over. In de tweede helft trad Jahanbaksh aan in de spits voor Higdon. Twente bleef aanvankelijk eenvoudig de bovenliggende partij. Een uitbraak van NEC gaf echter opeens de onverwachte aansluiting. Pálsson bediende Rieks, die een draak van een eerste helft in een klap corrigeerde met een prima treffer. Een kleine tien minuten later maakte hij zich helemaal populair bij de NEC fans na een assist op Jantscher, die met een fraai boogje over de Twente keeper binnenkopte voor een fantastische 2-2.

Twente probeerde na de gelijkmaker nog wel terug in de wedstrijd te komen en het duel weer naar zich toe te trekken, maar NEC verdedigde zich met hand en tand. Met Stutter en Cmovs in het laatste kwartier in de plaats van Conboy en een licht geblesseerde Van Eijden, wist NEC met man en macht het gelijkspel over de finish te trekken.

Een meer dan prima resultaat dus. We mogen momenteel dan wel weer even rode lantaarndrager zijn, maar een wedstrijd als vandaag geeft de burger moed. NEC toont veerkracht en strijdlust, precies die kwaliteiten die we hard nodig zullen hebben om de onderste regionen te verlaten. En als de ploeg blijft werken zoals vandaag, dan moet dat ook bijna wel gebeuren. Complimenten mannen!