NEC doet slechte zaken in Breda

NEC deed vanavond uit in Breda zeer slechte zaken tegen NAC. In een wisselvallige wedstrijd aan beide zijden, ging NEC in de laatste tien minuten onderuit met 2-0. Bij beide doelpunten zag Babos er niet goed uit. Eerder op de avond had hij nog wel met een goede redding een voorsprong voor NAC voorkomen, maar tot aan de 1-0 van NAC leek er verder weinig aan de hand voor onze ploeg. De nederlaag is opnieuw een flinke tegenvaller in de strijd om een play-off plek, en bovendien missen we volgende week thuis tegen PEC ook nog Koolwijk vanwege een gele kaart, zijn vijfde van het seizoen.

NEC begon de wedstrijd nog wel aardig en had de eerste helft het overwicht, met slechts een echte kans voor NAC door een uitglijer van Van Eijden, tegenover twee enorme kansen voor NEC in de eerste twintig minuten. Eerst was Falkenburg met een kopbal zeer dicht bij de opener, maar Ten Rouwelaar redde in een reflex. Even later redde hij ook op een inzet van Platje. Ook in de tweede helft had NEC aanvankelijk de betere kansen, met ondermeer een gekeerde vrije trap van Conboy en een kopbal op de paal van Rieks.

Het was echter NAC dat gaandeweg de eerste helft steeds feller werd. Het was uitgerekend Luerling die de score opende in de 82e minuut, na een solo langs vier NEC’ers en een schot van een goede dertig meter, dat normaliter nooit mag zitten. De bal gleed echter schlemielig onder Babos door. Een polletje? Even later zat Babos er helaas weer naast op een inzet van Hooi: 2-0, over en uit.

Hoewel NEC formeel nog steeds op een play-off plek staat op het moment van schrijven, mag het inmiddels echter wel een beetje een wonder gaan heten als we die plek over de eindstreep trekken. Sterker nog, met het vertoonde spel van de afgelopen weken, dat zoals vanouds vooral mank gaat op het pijnlijke gebrek aan kwaliteit in de aanval, vraag je je eerlijk gezegd af wat we daar sowieso te zoeken hebben.