Gabor is een held!

Gabor Babos, de man die medeverantwoordelijk was voor het wonder van Moskou en die met een sigaar in de mond het Arnhemse publiek stil kreeg, die man, die stond gisteravond aan de basis van een nederlaag tegen een geel-zwart clubje uit Breda. Bij twee doelpunten zag hij er, laten we het voorzichtig stellen, ietwat onfortuinlijk uit. Nou vooruit,  laten we eerlijk zijn en schrijven dat zelfs onze bejaarde schoonmoeder (inclusief looprek) beter had gereageerd op de losse flodders van Lurling en Hooi.

Na de fatale ketsers ontstonden er direct heftige discussie onder de supporters en lag de Hongaar onder vuur: Gabor zou de bal expres hebben doorgelaten, hij zou zijn bankrekening hebben gespekt met een voorschot op zijn contract bij NAC, volgend seizoen, hij zou versleten zijn. Hij zou, al met al, nie meer kennen keepen nie en moet zijn biezen pakken.

Persoonlijk vind ik dit de grootste onzin en getuigt de ongenuanceerde houding van veel (!) NEC-supporters van een gebrek aan respect. Wie denkt dat iemand met zeven jaar trouwe dienst doelbewust over een bal heen duikt te vroeg op de grond gaat liggen, is niet alleen paraoïde, maar vergeet ook alle hoogtepunten waar de markante sluitpost hoogstpersoonlijk voor heeft gezorgd tijdens zijn langdurig verblijf in Nijmegen.

Dat de keeper zijn beste tijd heeft gehad en dat hij niet meer dezelfde lijkt als een paar jaar geleden is haast een understatement, maar wie de teleurstelling van het zoveelste kleurloze seizoen op een clubicoon botviert, moet zichzelf, mijns inziens, afvragen waarom hij/ zij komend seizoen weer plaatsneemt in het stadion.
Al jaren voetballen we nergens voor en wordt de selectie gekenmerkt door passanten die NEC als een stapje hogerop zien. Babos, daarentegen, heeft al die jaren met veel plezier tussen zijn Roosendaal en Nijmegen gependeld. Zelfs toen hij zijn plek moest afstaan aan de talentvolle Jasper Cillessen gedroeg hij zich voorbeeldig en nooit sprak hij negatief over zijn werkgever. Een uitstekende kapitein, een clubman, de laatste der mohikanen.

Gabor Babos, de man die tijdens een van de spectaculairste wedstrijden in de Goffert ooit een pegel van een pingel binnenschoot tegen zijn oude toekomstige club, de man die een sprint trok over de hele lengte van het veld om een overwinning tegen die Arnhemmers te vieren op (!) de Gofferttribune, de man die altijd het gesprek aanging met supporters (in voor en tegenspoed), verdient een groots en onvergetelijk afscheid. Steun Gabor Babos en klap voor hem. Wens hem succes in zijn verdere leven en hoop, terwijl je dat doet, dat er ooit weer een speler in Nijmegen rondloopt die zich zeven jaar de pleuris zal werken voor jouw club.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.