NEC bibberend de wintertransfer door

Het is koud in Nijmegen, maar dat is niet de reden waarom de technische staf aan het bibberen is. Het gerucht gaat dat NEC een aantal spelers gaat kwijtraken. En dat zijn niet de minsten. Het gaat om Koolwijk, Conboy en Foor.

Koolwijk is als aanvoerder en vrije-trap-specialist eigenlijk onmisbaar. Conboy is een groot talent, sinds kort international, maar waar de ruwe kantjes van afgeschuurd moeten worden (work in progress!) en Foor is natuurlijk De Exponent van de succesvolle jeugdopleiding. Als je dit zo opsomt, lijken dit niet de meest voor de hand liggende spelers om te laten vertrekken. Maar ja, het geld hè: het is bekend dat NEC elk seizoen zo’n 1,5 miljoen eurootjes te kort komt. Op onze beurt zeggen we dan: komt het geld niet als je leuk voetbalt speelt en hoog eindigt, laten we zeggen 7e?

Overigens zou er ook belangstelling zijn vanuit, jaja, Thailand, voor Nick ‘Nickinho’ van der Velden. En naar verluidt heeft men zelfs nog een vijfde, niet nader genoemde speler (wij vermoeden Rens van Eijden, waar belangstelling voor zou zijn vanuit Duitsland), op de korrel.

Komende weken wordt het duidelijk of NEC voor de play-offs of het geld gaat. Het bestuur bepaalt of het de tweede helft van het seizoen nog waard is om naar het Olympia Goffertstadion te komen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.