NEC bekert met minieme overwinning verder

Met de eerste competitie-overwinning van het seizoen eindelijk op zak, trad NEC vanavond aan tegen FC Eindhoven in de beker. Wie hoopte dat de zege op Heerenveen het keerpunt zou zijn voor onze geplaagde ploeg, kreeg daar in Eindhoven in elk geval nog geen bevestiging van. NEC won namelijk wel met 1-0 en bekert dus lekker verder, maar makkelijk ging het zeker niet.

Het leek een gemakkelijke avond te worden nadat Higdon al binnen acht minuten de score opende na een assist van Conboy. In het eerste half uur was het ook wachten op de 0-2, want Eindhoven leek na de vroege achterstand aardig aangeslagen. NEC wist de wedstrijd in dit stadium echter niet al vroegtijdig te beslissen. Eindhoven herpakte zich naarmate de eerste helft volgde en een rustig avondje bekervoetbal veranderde voor de meegereisde NEC supporters zowaar in een nagelbijter.

In de tweede helft had Eindhoven zelfs bij vlagen het betere van het spel en NEC kwam meermalen goed weg. Ondanks een wanhoopsoffensief in het laatste kwartier van de wedstrijd van de Eerste Divisieploeg, met ondermeer gele kaarten aan NEC zijde voor Rieks en Hemlein, bleef het bij 0-1.

NEC zit dus bij de laatste zestien ploegen, maar deze wedstrijd kunnen we verder maar beter snel vergeten. In de beker telt natuurlijk maar een ding, en dat is winnen, dus wat dat betreft is de taak volbracht. Dit weekend zal het echter toch een flink stuk beter moeten om het Twente lastig te kunnen maken.