Ingezonden brief: de seizoenkaart

Onze slogan is al sinds jaar en dag: “Voor supporters, door supporters!” Wij verwelkomen dan ook altijd inzendingen van onze lezers, mits inhoudelijk goed onderbouwd en met het hart op de juiste plaats. Zoals het onderstaande stuk dat wij kregen toegestuurd door NEC-supporter Chuckie.

 

Steeds meer supporters om mij heen zie ik twijfelen over het opzeggen van hun seizoenkaart, anderen hebben dit daadwerkelijk al gedaan om verschillende redenen. Voor velen zijn de slechte resultaten, het slechte veldspel, de vercommercialisering van het hedendaagse voetbal of communicatie tussen supporters en bestuur de aanleiding om te zeggen: “Aju, paraplu….ik kiek wel voor de tv volgend seizoen”.

Zelf kom ik al vanaf de middelbare school bij NEC en inmiddels heb ik elk stadion van een BVO wel een keer bezocht. Supporter zijn van NEC is gegroeid en als echte Nimwegenaor kun je ook niet anders, vind ik. De beginjaren…..man, man; ondanks de beroerde resultaten en beperkte financiele mogelijkheden, heb ik genoten van zowel de thuis- en uitwedstrijden. Uit naar Veendam voor het behalen van een periodetitel, drie uur heen naar de Lange Leegte om daar vervolgens met 1-0 te verliezen en in het holst van de nacht na 3 uur ’s ochtends terug te keren in Nijmegen. Of uit naar Ajax, op de heenweg een boete van de spoorwegpolitie omdat je stoer een peuk uitdrukt op de leuning van de zitting en vervolgens ook nog eens met 7-0 verliezen. Wedstrijden waarvan het resultaat en het voetbal kut was, maar o zo mooi waren omdat ik erbij was.  Dit geldt ook voor de andere evenementen in die tijd, zoals de supportersavonden met Karel Boef, de AirmilesCup in Eindhoven en de carnavalsavonden in de Molen in Malden, waar het werkelijk rood/groen/zwart kleurde af en toe.

Nee, tot aan de verbouwing van de Goffert was het speltechnisch, beleidsmatig en sportief vaak kommer en kwel bij NEC (los van de promoties naar het hoogste niveau), maar ik was Nimwegenoar en hou van de club – Nijmeegse trots, houd ik het maar op – en dus steunde ik NEC in goede en slechte tijden.

Sportieve successen kwamen er ook, met name in de jaren nadat onze Bloedkuul veranderde in het huidige Goffertstadion. Wie herinnert zich niet de eerste overwinning sinds tijden op die geel/swerten in een half verbouwde Goffert? De talloze overwinningen daarna op de rivaal. De Europese avonturen onder leiding van Neeskens en Been?? Soms een kolkende Goffert in de playoffs.

Met deze incidentele successen en de vercommercialisering van het hedendaagse voetbal, verdween helaas ook een stukje clubcultuur. De volksclub NEC ging ter ziele, maar dit was onvermijdelijk gezien de geldelijke belangen die er nu spelen in het betaald voetbal. Gelukkig heeft NEC haar ziel nog niet verkocht aan een puisante oliesjeik of maffia-figuur.

Twee weken terug viel ook bij mij de envelop op de mat hier in Duiven (Ja, ik woon al jaren aan de verkeerde kant van de Waal en hoop nog steeds dat mijn liefde voor Rood/Groen/Zwart hier ook aanslaat……aan mij zal het niet liggen). Zonder er eigenlijk bij na te denken heb ik hem op de stapel post gegooid waar ik niet meer naar om kijk. Het verlengen van mijn seizoenkaart is standaard, dat doe ik gewoon. Waarom?

Omdat ik uit Nijmegen kom….

supporter ben van de club…..

rood/groen/zwart door mijn aderen stroomt…..

ik lekker Nimweegs nuilen wil….

 

Chuckie

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.