Eerste overwinning binnen

Het contrast tussen de vermeende basis en de tweede garnituur was gisteren groot. Tegen de kersverse topklasser Juliana’31 in Malden speelde NEC in de eerste helft niet sprankelend, maar wel dominant. Het aantal kansen en doelpunten had nog wat groter in aantal mogen zijn, maar de 0-2 ruststand (2x Hemlein) was OK. Zeker wanneer je bedenkt dat NEC het in de spits moest doen met A-speler Celik, omdat Platje (naar Baku) en Ten Voorde (“blessure”) er niet waren.

In de tweede helft was het dominante spel verdwenen en kregen ook de spelers van Juliana een paar kansen. Gescoord werd er niet meer, waardoor de ruststand ook na 90 minuten op het scorebord stond. Die eindstand viel daardoor weer tegen.

Het is duidelijk dat Carlos echt op zoek moet naar minimaal twee goede spitsen. Voor het team zou het ook fijn zijn wanneer onze man uit Iran en Diarra snel komen aansluiten. Dinsdag tegen Quick, nieuwe ronde, nieuwe kansen.