DTH Awards 2012-2013: De Gouden Hond

De laatste stemronde van de DTH Awards is voor “De Gouden Hond”
(De beste speler van het seizoen 2010-2011)

[singlepic id=2654 w=320 h=240 float=center]

De nominaties zijn:

 

Rens van Eijden
Rens sleepte vorig seizoen de “dubbel” in de wacht: hij werd door de club verkozen tot Man of the Season, maar belangrijker nog, hij won ook de Gouden Hond editie 2011-2012. Dit seizoen kunnen we wederom niet om Rens heen. Als leider en vormgever van onze defensie zorgde hij vooral in de eerste seizoenshelft voor de rust achterin. Ook in het buitenland bleven zijn kwaliteiten niet onopgemerkt en sinds de winterstop zijn er al sterke geruchten over voornamelijk Duitse interesse in onze defensieve sterkhouder. Het wordt dus afwachten of Rens na de zomer nog bij ons te bewonderen is. Zo ja, dan gaan we er alvast maar vanuit dat we ook volgend jaar weer een plekje zullen moeten inruimen voor hem in de nominatielijst.

Ryan Koolwijk
Ryan is de spil waar het positiespel van NEC op rust. Niet altijd de meest opvallende speler, maar je mist hem direct als hij er niet bij is. Met zijn balbehandeling, rust en overzicht zet hij op het middenveld de lijnen uit. Soms oogt het wat flegmatiek, maar als Koolwijk op dreef is dan kan NEC zeer fraaie staaltjes voetbal op de mat leggen. Dat hebben we vooral in de eerste seizoenshelft kunnen zien, toen we met goed positiespel brutaal het linkerrijtje binnen stormden. De laatste maanden zit de klad er helaas flink in bij NEC en dat heeft ook zijn uitwerking op het spel van Koolwijk niet gemist. Toch is NEC zonder Ryan nog steeds zichtbaar minder dan met Ryan, en blijft hij ook bij stilstaande situaties een gevaarlijk wapen. Daarnaast pikt hij als controlerende middenvelder ook nog wat broodnodige doelpuntjes mee, wat dit seizoen op zijn zachtst gezegd zeker geen overbodige luxe is.

Victor Pálsson
Het is tot dusverre geen onaardig debuutjaar gebleken voor Victor. Eerder sleepte hij al nominaties in de wacht voor Mooiste Hokkie en Gouden Puppy, maar ook voor de Gouden Hond kunnen we moeilijk om hem heen. Als grote onbekende gehuurd uit Amerika aan het begin van dit seizoen, bleek hij binnen enkele weken al een veel betere optie als verdedigende middenvelder dan de met veel tamtam binnengehaalde Evander Sno. Soms wat onbesuisd, maar altijd vol overgave, knokt en sleurt hij als gedienstige balveroveraar over het middenveld, waardoor de rest van de ploeg in staat wordt gesteld om het door Pastoor zo gewenste combinatievoetbal te kunnen spelen. Ook aanvallende impulsen zijn hem niet vreemd, zoals zijn fraaie doelpunt tegen PSV bewees. Hopelijk kunnen we nog lang genieten van Pálsson, aangezien hij deze winter een contract ondertekende tot 2016.

 

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de onderstaande keuzes. Je kunt ook nog altijd stemmen in de voorgaande Awards.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.