De derby komt er weer aan!

Uiteraard kunnen we als rechtgeaarde NEC fansite niet stilletjes voorbijgaan aan de wedstrijd van dit weekend. Voor wie de afgelopen maanden op een onbewoond eiland heeft vastgezeten of zich had aangemeld bij een volgend Russisch cosmonauten-programma: aanstaande zondag wordt er in de eigen Goffert voor de (als we goed geteld hebben) 45e keer afgetrapt tegen de aartsrivaal uit het noorden. ‘DE’ Derby van Gelderland, de confrontatie tussen koude kapsones en criminele knaken club vitesse en de warme gezellige ‘volksclub’ (nou ja…) NEC, staat weer op het program.

Het contrast tussen beide clubs kon dezer dagen bijna niet groter zijn. Bij NEC is de broekriem de afgelopen jaren flink aangehaald en is ‘maximaal presteren met minimale middelen’ de nieuwe slogan. Aan arnepse zijde daarentegen groeiden de bomen in diezelfde tijd weer mijlenhoog de lucht in en werd bij afsluiting van de eerste seizoenshelft zelfs al voorzichtig gespeculeerd over het landskampioenschap.

Hoe snel kan het tij echter keren. Arnep is dezer dagen in rep en roer. De transfermarkt sloot zonder ook maar één van de door Ome Merab beloofde aanwinsten. Sterker nog, twee aasgiertjes verlieten zelfs op huurbasis het nest, waarvan oer-vistasser Oinkie Hofs de meest frappante drop-out is. Fred Rutten en Ted van Leeuwen zijn er allebei letterlijk ziek van. Het valt nog maar te bezien of Wychense Fredje deze zondag überhaupt nog op de bank zit, of dat ja-knikker Stanley Menzo de honeurs mag waarnemen voor de rest van het seizoen. Het landskampioenschap lijkt opeens verder weg dan ooit, en zelfs de zo begeerde plek bij de eerste vier is bepaald geen zekerheidje meer.

NEC daarentegen sloeg keihard toe op de transfermarkt. In elke linie mocht Pastoor deze week een nieuwkomer begroeten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze deze zondag al in de basis starten, maar de bank van NEC is er inmiddels toch eentje waar menig Eredivisieclub zijn vingers bij zou aflikken.

Genoeg munitie dus voor een spectaculaire wedstrijd, waarbij eindelijk sportieve wraak genomen kan worden voor de gruwelijke wanvertoning eerder dit seizoen in de glasbak. Grote boosdoener in dat duel was de scheids, Ruud ‘waar-is-mijn-blindegeleidehond’ Bossen, die om totaal onbegrijpelijke redenen Palsson met rood van het veld stuurde. Het grootste verwijt wat we onze eigen jongens die dag konden maken was dat ze de overige twee rode kaarten niet gepaard lieten gaan met twee flink manke arneppers, al mag je dat in deze tijd van ‘respect’ natuurlijk eigenlijk niet zeggen. Stoute Hond!

Revanche zal het steekwoord van de dag zijn, tegen een ploeg die conditioneel gezien nog de wonden likt van het pak slaag door Ajax in de beker en het moet stellen zonder superspits Bony, terwijl NEC vorig weekend nog een mooie (nou ja, qua resultaat, niet qua wedstrijd) opsteker had door drie punten te pakken tegen Groningen. We kunnen er helaas niet omheen dat, zelfs zonder Bony, de rivaal beduidend meer kwaliteit in de gelederen heeft. Aan onze jongens dus de taak om daar strijd, passie, bloed, zweet en tranen tegenover te zetten. Vol er bovenop en neem geen gevangenen! En uiteraard aan ons op de tribune de taak om onze ploeg 90 minuten lang naar de overwinning te schreeuwen. Om nog maar eens even lekker retro erin te klappen: NEC, hup hup hup!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.