Weer uitwinst NEC: 1-2

Weer boekt NEC een mooi resultaat in een uitwedstrijd. Dit keer in de Euroborg in Groningen: 1-2. De Groningers kwamen wel al na 11 minuten op voorsprong door De Leeuw. Hij stond op de goede plek toen Babos in de drukte de bal niet goed kon verwerken. In de eerste helft was het van beide kanten zeer matig en een 0-0 ruststand was misschien wel de beste afspiegeling geweest na 45 minuten.

In de tweede helft was NEC voetballend de betere ploeg, maar ook deze wedstrijd werd pijnlijk duidelijk dat je de oorlog niet wint met de huidige mannen voorin, hoewel aanvaller George als enige wel een degelijke wedstrijd speelde. Niet vreemd dus dat de gelijkmaker werd gemaakt door middenvelder Palsson. Hij deed dat met een echte spitsengoal. Daarna werd de wedstrijd nog opener. NEC kwam ook een paar keer goed weg. Zo belandde tot geluk van Babos de bal van Zeefuik nog op de paal en kopte doelpuntenmaker de Leeuw vrij voor de goal naast. In de 89ste minuut sloeg NEC toe. Na een mooie voorzetter van de abslute uitblinker aan NEC kant Breuer, tikte invaller Roorda van dichtbij raak. De 400 NEC fans in het uitvak konden zo beginnen aan een feestje.

Dat feestje werd op een respectvolle manier door de selectie onderbroken na afloop. Er werd een moment van stilte gehouden voor NEC supporter Bastiaan. Een mooi gebaar, net als het mooie gebaar van de club om zich in te zetten voor het brandveilig maken van het spandoek voor Bastiaan. Sponsor Flameguards bleek bereid om kostenloos het spandoek te impregneren. Hulde!