NEC met tien man onderuit in Den Haag

NEC kijkt dezer dagen graag omhoog, maar om aansluiting met Utrecht en plek 6 te houden was na een matige periode toch weer eens een overwinning nodig. Uit tegen ADO Den Haag was daarvoor een laatste mogelijkheid in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het mocht echter niet zo zijn; rood voor Conboy in de 22e minuut betekende een vroegtijdig einde aan de aspiraties van onze ploeg.

Voorafgaand aan de rode kaart was ADO al de bovenliggende ploeg, al had Platje na een goede 20 minuten ineens een vrije schotkans na een fraai wippertje van Rieks. Platje schoot de bal echter recht in de handen van de keeper. Even later was het dus weer raak voor Conboy. Een onnodig felle tackle met de noppen vooruit betekende een nieuwe domme rode kaart en een domper voor NEC. Bizar genoeg haalde Pastoor de enige dreiging aan NEC zijde in de persoon van George naar de kant voor Amieux. Tien minuten later zette ADO het overtal om in een 1-0 voorsprong door een handige goal van Toornstra. Het mocht een klein wonder heten dat dat ook de ruststand bleef, al werd een mogelijke overtreding in het strafschopgebied van ADO op Koolwijk nog wel weggewuifd door de scheids.

Waar de wedstrijd eigenlijk al gelopen leek, daar kwam NEC naarmate de tweede helft vorderde toch weer terug in de wedstrijd met enkele dreigende aanvallen en vrije trappen. Vooral Koolwijk en rechtsback Nathaniel Will deden van zich spreken, Will vooral ook met enkele zeer belangrijke verdedigende acties die NEC overeind hielden. Toch was het uiteindelijk ADO dat in de omschakeling aan het langste eind trok. In de 87e minuut bediende Meijers een geheel vrijstaande Toornstra, die de bal simpel kon binnenschuiven voor de 2-0.

NEC eindigt de eerste competitiehelft nog wel verdienstelijk op een 7e plaats, maar zal in het tweede bedrijf toch echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen dan de laatste weken om in het linkerrijtje te kunnen blijven. Vooral voorin blijft het armoede troef. Laten we hopen dat Aalbers nog een leuke check onder de kerstboom vindt, want wat extra kwaliteit in de aanval is toch echt geen overbodige luxe.