NEC in extremis ten onder in de beker

NEC blijft na een absolute bekerkraker tegen Feyenoord, die maar liefst 121 minuten duurde, met lege handen achter. Heel lang ging het gelijk op. Maar in de extra tijd van de verlenging verloren de Nijmegenaren toch nog met 2-3 van de Rotterdammers. Een enorme kater dus voor iedereen die NEC een warm hart toedraagt, maar in ieder geval hebben we ein-de-lijk weer eens een strijdbaar NEC in de Goffert gezien.

Gezien de ervaringen tot dusverre dit seizoen in de Goffert beloofde het vooraf weinig goeds voor onze club. Toch was het zowaar binnen een minuut al raak: 1-0 voor NEC. Een vrije trap van Rieks zeilde via de hoofden van twee Feyenoorders, Pelle en Kongolo, in het eigen Feyenoord doel. Waar je zou verwachten dat de vroege opener onze jongens een boost zou geven, bleek het tegendeel waar. NEC liet zich massaal terugzakken op de eigen helft en zou daar de rest van de eerste helft ook niet meer vanaf komen. Het voetbal van NEC paste perfect in het plaatje van de voorgaande thuiswedstrijden; het was namelijk niet om aan te zien. Feyenoord domineerde, maar wist desondanks het doel niet te vinden. Tot twee minuten voor de rust. Janmaat schoot van zeer grote afstand op doel en de bal werd onderweg door Kongolo, die eerder in eigen doel schoot, van richting veranderd en hobbelde zeer schlemielig achter Babos: 1-1.

In de tweede helft leek NEC zich wat te herpakken. Het begon zowaar weer te voetballen en de wedstrijd werd evenwichtiger. Toch was het Feyenoord dat de leiding nam na 59 minuten, nadat Babos mistastte en Cisse de bal simpel kon binnenlopen. Het doek leek definitief gevallen voor NEC. Althans, als Pastoor niet net een Gouden Wissel had toegepast door George in te brengen voor Roorda. Binnen een minuut na de 1-2 kopte de piepverse invaller George na prima voorbereidend werk van Rieks en Foor de 2-2 binnen. Opeens fleurde NEC volledig op. Feyenoord werd teruggedrongen en leek even de weg kwijt. Helaas resulteerde het niet in meer doelpunten en in de laatste 10 minuten zakten beide ploegen terug en leek iedereen al bezig met de verlenging.

Die verlenging kwam er dan ook. Twee keer 15 minuten hielden NEC en Feyenoord elkaar in evenwicht. Maar net toen iedereen zich al op maakte voor strafschoppen voltrok het noodlot zich; in de extra speeltijd van de extra tijd, met 121 minuten op de klok, roste Lex Immers op het allerlaatste moment alsnog de noodlottige 2-3 binnen en was het over en sluiten in de beker voor NEC.

Een flinke kater dus, maar in ieder geval hebben we eindelijk eens weer echte beleving en strijd gezien in onze Goffert. Het kan dus wel! Met de beker definitief uit zicht, laten we ons dan maar vastklampen aan het vertoonde spel in de tweede helft en die beleving met ons meedragen in de competitie. Dan wordt het misschien toch nog wat dit seizoen. Forza NEC!