Jong NEC verliest niet en Zeefuik scoort

Gisteren speelde NEC haar eerste oefenwedstrijd in Zuid-Spanje. Sander, onze correspondent ter plaatse, was erbij en maakte het volgende verslag. En uiteraard volgt er binnenkort ook het vertrouwde Rondje Om van deze pot.

Dinsdagmiddag werd in het Estadio de Atletismo in Málaga de eerste wedstrijd van 2012 gespeeld: een vriendschappelijk potje tegen Atlético Malagueño (ofwel Málaga B).
Ook al won NEC overtuigend, erg enerverend was de wedstrijd niet. Meest opvallende wapenfeit was dat Zeefuik zijn eerste doelpunt in dienst van NEC scoorde.

Het is moeilijk het niveau in te schatten van de tegenstander van vandaag. Atlético Malagueño acteert in groep 9 van de Tercera Division, het vierde Spaanse niveau. Tegelijkertijd is het de opleidingsploeg voor grote broer Málaga CF, de huidige nummer 6 van de Primera Division. Van de huidige selectie van Málaga zijn er zo´n 10 spelers die ooit het shirt van Atlético Malagueño droegen.

In de eerste helft stond Jong NEC in het veld. Atlético Malagueño had geen verrassingen in de opstelling en speelde met de vertrouwde elf. Al vroeg in de wedstrijd keek NEC tegen een achterstand aan. Omdat zowel Will als Amieux stonden te dromen, kon Adrian kinderlijk eenvoudig de 1-0 voor de thuisploeg binnentikken. NEC kwam echter al weer snel op gelijke hoogte. Latupeirissa sneed een vrije trap net over de middenlijn perfect aan en drie NEC´ers stonden klaar om hem tegen de touwen te werken. Het was Will die zijn fout mocht goedmaken en de bal binnenkopte. De rest van de eerste helft bestond uit wat kleine kansjes over en weer en een onnodige overtreding van Foor op de middenlijn, waar hij van geluk mocht spreken dat de scheidsrechter het met een gele kaart afdeed.

In de rust bleven alleen Nuytinck en George staan, de overige 9 werden gewisseld. Ook Atlético Malagueño wisselde het volledige elftal overigens. Bij NEC bracht dit ook beter voetbal. Waar NEC in de eerste helft nog grossierde in onnodig balverlies en slecht uitgespeelde overtalsituaties, daar ging het de tweede helft een stuk beter. George liet al snel de 1-2 aantekenen, maar het was vooral de 1-3 van Zeefuik die met luid gejuich door zijn medespelers begroet werd. Vadocz was verantwoordelijk voor de 1-4 en Schöne (die nog een doelpunt onterecht afgekeurd zag worden voor buitenspel) mocht de eindstand op het bord zetten: 1-5.

Jong NEC verloor een keer NIET en Zeefuik scoorde, dat zijn de positieve punten van vandaag. Verder was het een wedstrijd waar we weinig waarde aan kunnen hechten. Het is dan ook wachten op donderdag, als NEC de tweede oefenwedstrijd van deze trainingsstage speelt in Marbella tegen FC Basel. Uiteraard zullen we daar ook weer verslag van doen!