DTH Awards 2011-2012: Het Mooiste Hokkie

De tweede stemronde van de DTH Awards is voor “Het Mooiste Hokkie”
(De speler met het fraaiste doelpunt van dit seizoen)

De genomineerden zijn:

Kevin Conboy
Conboy mag met recht een van de grote revelaties van dit seizoen bij NEC genoemd worden. Niet alleen verdedigend staat hij wekelijks steeds beter zijn mannetje, ook met zijn onophoudelijke aanvallende impulsen vormt hij een ware plaag voor elke tegenstander. Dit seizoen scoorde hij zelf tot dusverre slechts één doelpunt, maar het was direct een fraaie en een belangrijke: de 2-0 tegen (op dat moment) lijstaanvoerder FC Twente. Tussen een woud van Twente-verdedigers strekte hij zich en schoot hij met een soort halve karatetrap een vrije trap van Koolwijk fraai binnen. Klik hier, om het doelpunt nog eens terug te zien.

Melvin Platje
We weten eigenlijk niet of we de tweede of de derde goal van Platje tegen Groningen hier moeten nomineren. Ze waren namelijk zowat identiek. Voor het gemak doen we ze dus allebei maar. Eén keer zo’n doelpunt maken is namelijk fraai, twee keer is pure klasse. Vanaf links passeert Platje in het Hoge Noorden met een perfect geplaatste boogbal tot tweemaal toe een verbouwereerde Brian van Loo in de verre hoek. Dit was de eerste en dit de tweede, maar als je iemand zou vertellen dat het andersom was zouden ze het ongetwijfeld ook geloven.

Leroy George
Ach, wie houden we eigenlijk nog voor de gek? Stiekem is deze ronde natuurlijk al lang en breed een uitgemaakte zaak. Lullig voor Platje en Conboy, maar dit hele seizoen zal zonder twijfel met hoofdletters en uitroeptekens de NEC annalen in gaan vanwege één enkel doelpunt. Ruim dertig jaar moesten we erop wachten, maar op zondagmiddag 22 januari rond 2 uur ‘s middags gebeurde het dan toch eindelijk: Leroy George roste een afgeslagen bal in de rebound hard en laag in de korte hoek voor een historische 0-1 overwinning tegen de aartsrivaal. We houden het haast niet voor mogelijk, maar voor die meelijwekkende enkeling die zich dit doelpunt nog altijd niet blindelings voor de geest kan halen is hij hier nog een keertje te zien.

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de onderstaande keuzes. Wees er wel snel bij, want zodra de volgende categorie van start gaat is het niet meer mogelijk om in de huidige categorie te stemmen.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.