DTH Awards 2011-2012: De Gouden Retriever

 De eerste stemronde van de DTH Awards is voor “De Gouden Retriever”
(De meest supportersvriendelijke NEC speler)

De genomineerden zijn:

Rémy Amieux
Wellicht een wat onverwachte naam in dit lijstje voor de gemiddelde NEC volger, maar mensen die regelmatig een training bezoeken snappen meteen waarom Amieux tot de genomineerden behoort. Rémy is altijd in voor een praatje met de supporters, sterker nog, probeer hem maar eens stil te krijgen. Gezellig kletsen langs de lijn, dat is Amieux ten voeten uit. In het veld mag hij dan momenteel tweede keus zijn, buiten het veld kan hij bij ons in elk geval niet stuk!

Gábor Babos
Een seizoen lang moest onze aanvoerder vanaf de zijlijn toekijken hoe Jasper Cillessen het NEC-doel schoon hield. Van de onbetwiste nummer één in de spelersgroep, zowel qua rugnummer als qua rangorde, ineens verworden tot een marginale bankzitter; het zal de meeste voetballers niet in de koude kleren gaan zitten. Uit Babos’ mond klonk echter geen onvertogen woord. Professioneel en goedlachs bleef hij de club en de supporters trouw. Inmiddels is zijn gedwongen sabbatical een vage herinnering. Babos keept weer alsof hij nooit is weggeweest, en ook buiten het veld heeft hij als vanouds tijd voor iedereen. Gábor snapt als geen ander dat aanvoerder zijn meer is dan alleen maar 90 minuten per week de boel op scherp zetten in het veld. Het is 7 dagen per week de club positief uitdragen buiten het veld. En dat doet onze sympathieke Hongaar als geen ander.

Bram Nuytinck
Bram is een jongen van de club en een jongen van de regio. Daar is hij trots op, en dat steekt hij ook niet onder stoelen of banken. Bram is één van ons. Hij kent de club en de supporters door en door. Zelfs toen een grote club als Osasuna aan de deur klopte, bleef hij NEC trouw. Waar andere spelers zonder aarzelen voor het grote geld gekozen zouden hebben, daar bleef Bram liever nog wat langer in Nijmegen, want hier voelt hij zich “supergoed”. En mocht er iemand ook maar een seconde twijfelen aan Bram’s rood-zwart-groene inborst, kijk dan maar eens een van de vele filmpjes van zijn viering van DE overwinning van het seizoen samen met het uitvak erop na. Ziege zagge, ziege zagge, heu heu heu!

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande keuzes. Wees er wel snel bij, want zodra de volgende categorie van start gaat is het niet meer mogelijk om in de huidige categorie te stemmen.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.