Carlos timmert flink aan de weg

Het huidige seizoen nadert net zijn ontknoping, maar Carlos Aalbers is alweer druk in de weer met volgend seizoen. Eerder kregen we al het heugelijke nieuws dat Foor had bijgetekend. Ook mochten we Admir Bajrovic verwelkomen in de jeugdopleiding van NEC. Vandaag is ook eindelijk de al een tijdje als gerucht rondzoemende volgende versterking zo goed als rond: Geert-Arend Roorda.

Roorda is uiteraard geen onbekende. Vorig seizoen probeerde NEC de middenvelder al binnen te hengelen, nadat hij een prima seizoen op huurbasis bij Excelsior achter de rug had onder Alex Pastoor. Destijds koos Roorda er echter voor om zijn nog een jaar lopende contract bij Heerenveen uit te dienen en in Friesland te strijden voor een basisplek. Die keuze bleek, mede door veel blessureleed, achteraf geen gelukkige en dus lijkt Roorda nu alsnog te kiezen voor een terugkeer bij de coach waaronder hij zijn beste periode kende. Slechts een medische keuring kan nog roet in het eten strooien. Geen sinecure, aangezien Roorda meermalen met een slepende knieblessure heeft gelopen en er nog altijd geruchten de ronde doen dat een overgang naar het Belgische Standard Luik afketste omdat hij niet door de medische keuring kwam, al is dit nooit officieel bevestigd door de club of de speler.

Laten we hopen dat de knie het in de komende jaren wel houdt, want in dat geval zal Roorda ongetwijfeld een welkome versterking blijken voor onze ploeg. En, ook niet onbelangrijk in onze situatie, transfervrij. Daarom, Geert-Arend, welkom alvast bij de mooiste club van Nederland!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.