AZ supporters bedankt voor de korting!

De prijzen voor wedstrijden worden steeds hoger. Zo kostte een kaartje voor Feyenoord uit inclusief toeslagen ruim 30 euro en ook voor de wedstrijd tegen Heerenveen moesten supporters die met de autocombi reisden ruim 25 euro betalen (inclusief toeslagen). Voor de trouwe uitsupporters wordt het zo steeds duurder om hun club te kunnen volgen. Ruil je als uitsupporter een beetje bewegingsvrijheid in (lees: je gaat met de buscombi of autocombi) dan geven veel clubs nog 40% korting. Voor de buscombi is dit verplicht (volgens het handboek Veiligheid van de KNVB), Maar bij de autocombi gebeurt dit op basis van wederkerigheid. Dat wil zeggen dat clubs bij het vooroverleg afspreken dat beide groepen supporters dezelfde kortingsregeling krijgen tijdens de twee wedstrijden in het seizoen wanneer de clubs elkaar treffen. Je mag er dus op hopen dat de clubs op deze manier er alles aan doen om hun supporters zo goedkoop mogelijk de wedstrijd te laten bezoeken.

Bij de wedstrijd tegen AZ is iets vreemds aan de hand. NEC is namelijk bereid om de supporters van AZ 40% korting te geven als ze met de autocombi naar Nijmegen reizen. AZ werkt echter op haar beurt niet mee en weigert om de NEC supporters die met de autocombi komen dezelfde korting te geven, waardoor de prijs onnodig hoog blijft. Hiermee benadelen ze niet alleen de NEC supporters, maar ook de eigen uitsupporters omdat door deze halsstarrige houding van AZ hun eigen supporters die naar Nijmegen gaan ook geen korting krijgen vanwege die wederkerigheid en dus het volle pond moeten betalen.

Het team uitwedstrijden wil graag de komende wedstrijd tegen AZ een signaal afgeven en we vinden het een zeer goede zaak dat onze club NEC graag haar medewerking wil verlenen. Wat is nu het signaal? NEC gaat de korting die de AZ supporters bij een 40% kortingsregeling zouden krijgen verrekenen met de autocombi supporters van NEC die naar Alkmaar gaan. NEC fans die gebruik maken van de autocombi kunnen op deze manier met 7,50 euro korting naar Alkmaar reizen. Het wrange is, dat de uitsupporters van AZ deze korting mogelijk hebben gemaakt. Hadden ze namelijk die 40% korting gekregen, dan hadden zij het voordeel gehad. In Alkmaar zullen de aanwezige NEC supporters de AZ supporters bedanken voor deze onvrijwillige geste, hen opgelegd door hun eigen club.

We hopen dat dit signaal gaat werken, zodat niet alleen wij NEC supporters, maar ook die van AZ voor een fatsoenlijke prijs gebruik kunnen maken van de autocombi. Gewoon 40% korting voor beide supportersgroepen, want dat kan, als de Alkmaarse club een beetje wil meewerken. Het team uitwedstrijden roept iedere NEC supporter op om de club te steunen in de stad van de kazen… deze keer met korting, voor bus –en autocombi!

Team uitwedstrijden

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.