Zondag officieel afscheid Ramon Zomer

Waar voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen NAC afscheid werd genomen van Jasper Cillessen, daar is het deze zondag de beurt aan Ramon Zomer om officieel uitgezwaaid te worden. Zomer vertrok medio augustus naar het hoge noorden om de kwakkelende defensie van Heerenveen te versterken.

Onze ex-aanvoerder speelde vanaf seizoen 2008-2009 in het rood-zwart-groen, eerst op huurbasis en later als ‘echte’ NEC-er. Toen Babos begin vorig seizoen door rugklachten verstek moest laten gaan, nam Zomer de aanvoerdersband over. Zomer groeide na het vertrek van Wisgerhof uit tot de nieuwe sterkhouder in het centrum van de defensie bij NEC. In al die tijd scoorde hij ‘slechts’ 9 goals, maar dit waren vaak wel belangrijke doelpunten. Zo is hij is een van de weinige spelers die in dienst van NEC zowel uit (september 2009) als thuis (januari 2010) wisten te scoren tegen de aartsrivaal.

Als aanvoerder ging Zomer altijd voorop in de strijd, een karaktertrek die de huidige spelersgroep momenteel goed zou kunnen gebruiken. Een kleine smet op zijn periode bij NEC was zijn rol in het optreden van de spelersgroep na de thuiswedstrijd tegen de Graafschap, toen de spelersgroep weigerde om na afloop van de wedstrijd het publiek te bedanken vanwege enkele fluitconcerten. Laten we hopen dat Zomer aankomende zondag wel kan genieten van een juichende Goffert, zowel tijdens zijn dik verdiende ereronde als na de wedstrijd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.