DTH opinie: Te koop NEC t.e.a.b.

Voor de supporters die fanatiek NEC volgen was het interview in de VI met Jacco Swart niet echt spannend. De meeste dingen waren bekend. Twee onderwerpen vielen op die "nieuw" waren. Zo werd er gesproken over de transfer van Cillissen, waarbij nu duidelijk werd dat NEC inderdaad 6 miljoen heeft gevraagd aan Ajax. Jacco’s andere onthulling is zorgwekkender. Hij geeft aan dat hij bereid was om te praten met Jordania en dat hij open staat voor de eerste de beste oliemagnaat uit Quatar om onze club aan te verkopen. Hij gebruikt daarbij Jordania en Abramovitch als voorbeeld en geeft aan dat ze langdurig in hun clubs hebben geinvesteerd of de intentie hebben om dat te doen. Jacco gaf er gelijk bij aan dat hij niet de enige is bij NEC die kan beslissen of zo’n deal doorgaat, maar volgens mij moeten we daar alleen maar blij mee zijn.

Anders dan Jacco vind ik het erg eng om de ziel van de club (notabene een club van het volk) te verkopen om als speeltje van een oliemagnaat verder te gaan. De club moet van ons allemaal blijven! Een deal met 49% van de aandelen verkopen is misschien ook niet ideaal, maar dan is er geen sprake van een meerderheidsbelang en dat is toch anders. Blijkbaar is het bij NEC zo hard knokken om het exploitatietekort terug te dringen, dat opties die vroeger uitgekotst werden nu opeens realistisch zijn.

Er zullen vast supporters het eens zijn met Swart. Supporters zien liever NEC in de Champions league, dan verliezen in Waalwijk. Ik zie liever "onze jongens" dan "sjeik abduls jongens" en ben blij dat Jordania Hans van Delft heeft gebeld en niet NEC Nijmegen in het telefoonboek heeft opgezocht.

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.