Zomer dichtbij overgang naar SC Heerenveen

Ramon Zomer is dicht bij een overgang van NEC naar SC Heerenveen, meldt VI. De 28-jarige verdediger wordt vrijdag medisch gekeurd in Friesland, waarna een driejarig contract voor hem klaarligt.

Zomer, aanvoerder van NEC, was begonnen aan zijn vierde seizoen bij ons cluppie. Het contract van de Tukker loopt volgend jaar af, waardoor NEC niet onwelwillend tegenover een transfer stonden. De Friezen betalen naar verluidt rond de 650.000 euro voor de voormalige jeugdinternational.

Opvallend is dat Zomer in 2005 ook al dicht bij een overgang naar Friesland was, maar destijds gaf hij de voorkeur aan een langer verblijf bij FC Twente. Mocht alles vandaag rond komen, dan is de kans groot dat de verdediger morgen al bij de wedstrijdselectie zit voor het thuisduel met zijn oude club FC Twente.

Het vertrek van Zomer levert NEC opnieuw transferinkomsten op. In zomerstop maakte Bjorn Vleminckx al voor ruim drie miljoen euro de overstap naar Club Brugge, terwijl doelman Jasper Cillessen nog altijd in de nadrukkelijke belangstelling staat van Ajax. NEC wil de komende weken de eigen selectie nog in elke linie versterken. Met Pavel Cmovs, Bram Nuytinck en Rens van Eijden heeft de club nog drie centrale verdedigers in huis.

Ramon bedankt voor je inzet en succes bij Heerenveen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.