Rumoerige dagen bij NEC

Nog een kleine twee weken en dan sluit het transferraam voor deze zomer (31 augustus). Een kleine twee weken dus nog om de definitieve selectie rond te breien voor Carlos. En het wordt er voor onze TD bepaald niet makkelijker op. Was eerst de wens van Pastoor nog een speler erbij in elke linie, inmiddels is met de blessure van Goossens en het plotselinge vertrek van Ramon Zomer naar Heerenveen de spoeling alleen maar dunner geworden.

Ook al merkte de buitenwacht eigenlijk pas een dag of twee geleden voor het eerst iets van een mogelijk vertrek van Zomer (hij werd woensdag gesignaleerd op Oranjewoud, in de buurt van Heerenveen), helemaal onverwacht komt zijn transfer niet. Zomer stond toen hij nog bij Twente voetbalde al eens in de belangstelling van de Friezen, maar koos destijds voor een contractverlenging in Enschede. Daar kwam hij vervolgens echter op de bank terecht, waardoor hij een jaar later alsnog naar ons toe vertrok. Heerenveen coach Ron Jans gaf in juli al te kennen dat hij op zoek was naar een verdediger op de linkerflank. Bovendien zat Zomer in zijn laatste contractjaar en had hij inmiddels intern aangegeven zijn contract bij NEC niet te willen verlengen. Tel daarbij op dat hij een van de beter verdienende spelers was, en het is opeens best begrijpelijk dat Carlos akkoord is gegaan met het vertrek van onze aanvoerder voor naar verluid een bedrag van rond de 650.000 euro.

Zomer zelf is in elk geval erg blij met zijn overstap. In de Gelderlander zei hij vandaag: "Heerenveen is een stap omhoog. NEC is een mooie en warme club en de beleving in Nijmegen is enorm, maar in Friesland is alles net weer wat groter. Heerenveen heeft weliswaar enkele mindere jaren achter de rug, maar heeft toch een grotere reputatie dan NEC. Ik ben dus zeer blij met een nieuwe stap in mijn voetbalcarrière." En NEC is ongetwijfeld zeer blij met de transfercenten en de bespaarde loonkosten.

Toch betekent het weer een extra gat in de selectie dat opgevuld moet worden, zeker ook nu Goossens voor enkele maanden uit de roulatie is vanwege een knieblessure. Met Nuytinck centraal links en Van Eijden centraal rechts lijken we er in de basis niet al te veel op achteruit te gaan, maar bij een blessure van Amieux of Nuytinck wordt de spoeling wel heel dun. Inmiddels is Daan Disveld, het volgende talent uit de eigen kweek en de aanvoerder van Oranje onder de 17 jaar, toegevoegd aan de selectie, maar dat is een rechtsback. En juist op rechts zijn we met Will, Wellenberg, Cmovs en Van Eijden al redelijk goed bezet. Aalbers heeft dus een kleine twee weken de tijd om in ieder geval één linksbenige verdediger aan de selectie toe te voegen. Wij wensen onze TD alvast veel sterkte toe en hopen dat we de komende dagen weer eens iemand kunnen verwelkomen in plaats van uitzwaaien.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.