Zo zagen wij het: SC Heerenveen – NEC

Waar onze jongens dit seizoen al een aantal keren onverdiend punten lieten liggen, mochten we onze handen dichtknijpen met het punt dat we afgelopen zaterdag uit Heerenveen meenamen. In een wedstrijd waarin Heerenveen eigenlijk de hele wedstrijd domineerde werd het laatste fluitsignaal met de billen bij elkaar gehaald: 0-0.

Vrij vervoer
Heerenveen is al sinds jaar en dag een van de wedstrijden die we met vrij vervoer mogen bezoeken. Hoewel de kaartprijs niet wat je zegt bemoedigend was, reisden er toch ruim tweehonderd NEC’ers naar Heerenveen. Een groot deel daarvan ging op eigen houtje richting Friesland. Wij kozen ook dit jaar weer voor de trein. Wederom hebben wij dat an sich als zeer succesvol ervaren. Aangekomen in Heerenveen bleek een grote groep Nijmegenaren zich al in een kroeg te hebben verzameld. Overigens niet meer zoals ‘vroeger’ in café het Skoffeltje want in de betreffende kroeg zit tegenwoordig de harde kern van Heerenveen.

Volgend jaar weer verplicht met de bus?
‘Harde kern van Heerenveen’, hoor ik u denken. Ja, in Heerenveen loopt tegenwoordig een stel pannenkoeken die het voetbal voor zijn medesupporter probeert te verzieken. Ik heb me door een plaatselijke agent laten vertellen dat ze er de laatste maanden ontzettend veel proberen mee hebben. Geheel onnodig leek de politie daardoor al gestrest voordat wij überhaupt in de stad waren. Waar de sfeer de afgelopen jaren altijd bijzonder gemoedelijk was, was er wat dat betreft dit jaar weinig lol aan. Zelfs de conducteurs van de NS speelden nog professioneler in op ons (veelal ludieke) gezang. Rondom de wedstrijd schijnen er een aantal incidenten te zijn voorgevallen waar ik de details niet exact allemaal van weet. Ik weet wel dat de sfeer daardoor na de wedstrijd zijn kookpunt had bereikt. Leuker werd het er in ieder geval niet op. Opvallend genoeg concludeerden ook enkele Friese supporters dat het ons door de politie om onnodige redenen wel erg moeilijk werd gemaakt. Volgend jaar kunnen we dus weer lekker verplicht plaatsnemen in de bus? Zal het wel weer door ‘dat tuig uit Nijmegen’ komen.

Cillessen
Enfin, je zou het misschien bijna niet meer zeggen maar er werd dus ook nog gevoetbald in Heerenveen. Hoewel we er op de ranglijst eigenlijk weinig mee opschieten namen onze jongens alles behalve verdiend een zwaarbevochten punt mee naar Nijmegen. Met Davids en George op de bank en Nuytinck en Zomer in het centrum beperkten onze jongens zich grote delen van de wedstrijd slechts tot verdedigen en een sporadische counter. Cillessen bombardeer ik daarbij tot man van de wedstrijd aan onze kant. Hoewel niet alle doelpogingen even lastig waren, bleek onze Groesbeekse God een aantal keren van doorslaggevende waarde. Zijn redding op een kopbal van Dost (die een aantal keren ludiek werd toegezongen over zijn veelbesproken transfer die geen transfer werd) was zeer puik en ook het optreden een minuut voor tijd was bijvoorbeeld dapper. Onze jongens creëerden via twee kopballen van onze Stier van Puurs, een uitbraak van Zimling en een zondagsschot van Chatelle zelf zowaar ook nog wel een paar behoorlijke kansen.

Volgend weekend komt Excelsior, na een aantal nietszeggende en vervelende oefeninterlands in het midden van de week, op bezoek. Het wordt tijd dat we na vier gelijke spelen op rij dan weer eens de volle buit gaan pakken. Makkelijk wordt dat zeker niet, zo bleek begin van het seizoen maar weer eens. Bovendien wisten de mannen van trainer Alex Pastoor dit weekend knap te winnen van AZ.

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.