Winterstop: tijd voor proefspelers

Het voetbal ligt even op z’n gat dus het is weer tijd voor wat proefspelers. Deze keer komen Karim El Mourabet en Emil Lyng op bezoek in Nijmegen. Zij trainen deze week op proef mee met de A-selectie. De verdediger en middenvelder krijgen de kans om de technische staf te overtuigen van hun kwaliteiten, meldt Omroep Gelderland.

De 21-jarige Lyng staat bij Lille onder contract. Hij is een offensieve middenvelder die zich tevens jeugdinternational van Denemarken mag noemen. Volgens Wiljan Vloet kan hij ook als rechtsbuiten spelen. Lyng komt echter nog nauwelijks aan spelen toe en kan daardoor verhuurd worden.

De 23-jarige El Mourabet kwam in het verleden onder andere uit voor FC Nantes. Hij is voormalig jeugdinternational voor de nationale ploeg onder 19 en onder 21 en zit momenteel zonder werkgever en is daardoor transfervrij.

Carlos Aalbers bevestigde de stage van de beide spelers. "El Mourabet is transfervrij en Lyng zouden we kunnen huren. Als ze bevallen spelen ze deze week misschien mee in de oefenduels." 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.