Vloet nieuwe directeur Sparta

Vleminckx naar Club Brugge, Schöne wil weg en Wiljan Vloet is volgend seizoen de nieuwe technisch en algemeen directeur van Sparta Rotterdam. Genoeg werk aan de winkel dus voor volgend seizoen.

Toch opmerkelijk dat onze trainer vandaag zijn contract, dat tot 2012 liep, verbreekt om bij Sparta aan de slag te gaan. Helemaal aangezien het nog zeer onzeker is of de Kasteelheren volgend seizoen wel op het hoogste niveau actief zullen zijn. Vloet was tussen 2005-2007 al actief als hoofdcoach en vervangt vanaf volgend seizoen de huidige algemeen directeur Peter Bonthuis en de al vertrokken technisch directeur Rob Baan.

"Ik heb een goed gevoel bij Sparta", liet Vloet weten aan Voetbal International nog voordat hij rond was met de Rotterdammers. "Maar dat heb ik bij alle clubs waar ik heb gewerkt. Dat komt omdat ik helemaal in een club duik, als ik ergens werk. De binding met Sparta was groot, van de materiaalman tot aan de directie".

Het contract van Vloet liep nog een jaar door. Toch hoeft Sparta geen afkoopsom aan NEC te betalen. "Omdat NEC snel de gewenste opvolger heeft kunnen halen, handelen we met gesloten beurzen", legt technisch directeur Aalbers uit.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.