Alex Pastoor onze nieuwe trainer! + UPDATE

Het gaat hard vandaag; Wiljan Vloet heeft nauwelijks bij Sparta getekend of NEC heeft zijn opvolger al binnen. Alex Pastoor (de huidige succesvolle trainer van Excelsior) heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen bij ons cluppie.

‘Als trainer ben ik in de prettige omstandigheid, dat meerdere clubs geïnteresseerd zijn’, liet Pastoor gisteren nog weten. ‘Ik ga een keuze maken die het beste bij mijn carrière past, en bij mijn privésituatie.’ De keuze is dus gevallen op NEC, terwijl ook De Graafschap zeer concreet was en zijn huidige club Excelsior eveneens graag met hem verder wilde.

Hopelijk is Alex net zo succesvol als de laatste trainer die van Excelsior naar NEC kwam… alles komt goed! Alex succes bij de nummer 1 van Gelderland!

UPDATE:

Op de officiële site licht Technisch directeur Carlos Aalbers het vertrek van Vloet en de aanstelling van Pastoor als volgt toe: "Wiljan is vanaf het eerste moment naar ons toe open geweest over de interesse van Sparta. Op het moment dat het ons duidelijk was dat dit serieuze vorm zou gaan aannemen hebben wij ons gericht op een mogelijke opvolger. Daarbij kwamen wij direct bij Alex Pastoor uit. Alex presteert goed bij Excelsior en is in onze ogen een moderne trainer die inhoud geeft aan alle facetten die vandaag de dag van een eredivisie trainer gevraagd worden. Hij past dan ook uitstekend bij de visie en werkwijze  van NEC die er in het kort op neer komt iedereen de mogelijkheid te bieden beter te worden."

Ook de nieuwe hoofdtrainer is uiteraard te spreken over zijn aanstelling. "NEC heeft in mijn ogen een interessante spelersgroep onder contract staan met daarin veel spelers die nog niet aan het plafond van hun kunnen zitten. Als je daarbij de kwaliteit van de staf en de beschikbare faciliteiten optelt ga ik graag de uitdaging aan om hier als hoofdtrainer het maximale uit de selectie te halen. Ook het klimaat van de club, de visie van NEC en de werkwijze liggen in lijn met mijn eigen opvattingen en ideeën. Bovendien speelt NEC al haar thuiswedstrijden in een uitverkocht stadion en dat ook nog eens in een prachtige stad. Eerst ga ik er alles aan doen om Excelsior in de eredivisie te houden en daarna richt ik mij volledig op NEC."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.