Van der Velden heeft vertrouwen in nieuwe seizoen

Nick van der Velden begon zijn loopbaan ooit bij RKC. Na een periode als huur- en later contractspeler bij FC Dordrecht, vertrok hij in seizoen 2008-2009 naar AZ. Het was het seizoen waarin AZ zich aan het eind van de rit tot landskampioen mocht kronen. Van der Velden speelde dat seizoen 20 competitieduels. De daaropvolgende twee seizoenen kwam hij echter niet verder dan zo’n 5 duels per seizoen, en dus besloot hij om de overstap te maken naar NEC om te proberen om bij ons een basisplek af te dwingen.

"Ik ben heel hartelijk ontvangen", vertelt Nick tegen Voetbal Internaional. "Door iedereen binnen de club, van de trainer tot aan de materiaalman. NEC is een hechte club en de sfeer in de spelersgroep is goed." Ook Alex Pastoor lijkt tot dusverre de juiste snaar te raken bij de 29-jarige middenvelder. "De trainer is heel duidelijk in hoe hij het hebben wil en overal zit een doel achter. We moeten plezier hebben, durven te voetballen. Die insteek is fijn voor een speler. Aan zijn trainingsvormen merk je ook zijn opvattingen. We doen nauwelijks oefeningen zonder bal."

Het komende seizoen ziet Van der Velden dan ook met vertrouwen tegemoet, al blijf thij wel met een schuin oog de transferlijstjes bijhouden. "Jongens als Schöne, Goossens en doelman Jasper Cillessen worden gelinkt aan andere clubs. Het is voor ons te hopen dat ze bij NEC blijven, want als dat het geval is, heb ik veel vertrouwen in dit seizoen. Deze ploeg kan namelijk veel teams gaan verrassen. Daar ben ik nu al van overtuigd."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.