Testspeler spotten weer begonnen

Sommigen doen het met vogels, anderen met vliegtuigen, en ook treinen zijn een populair doelwit. De gemiddelde NEC supporter beoefent echter al sinds jaar en dag een andere vorm van ‘spotten’: de testspeler. Ook deze zomer valt er uiteraard weer het een en ander te zien op de Eendracht.

Zo was op de DTH Twitter feed enkele dagen geleden al te lezen dat waarschijnlijk ergens in september de 20-jarige middenvelder Atli Sigurjónsson op proef komt. De IJslander speelde al enkele wedstrijden voor de IJslandse nationale Onder-19 ploeg en speelt momenteel bij het illustere Thór Akureyri.

Vandaag was in de Gelderlander te lezen dat er inmiddels ook een Noor tijdelijk is neergestreken op de Goffertweide. En niet de minste, naar het zich doet aanzien. Abdisalam Ibrahim komt namelijk uit de jeugd-academie van Manchester City en maakte in de afgelopen twee seizoenen zelfs een paar keer (3 keer, welgeteld) zijn opwachting in het eerste. Afgelopen seizoen werd hij voor een half jaar verhuurd aan Scunthorpe United, waar hij 12 wedstrijden speelde.

Net als Sigurjónsson is Ibrahim een middenvelder die het vooral van zijn voetballende vermogen lijkt te moeten hebben. Op voorhand lijken beide spelers dus prima bij de filosofie van Pastoor te passen. We houden de verrichtingen van beide spelers en eventuele andere proefspelers uiteraard in de gaten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.