Ten Voorde waarschijnlijk toch tegen Utrecht

Door de gele kaart, geincasseerd tegen Twente, is onze topscorer er dit weekend tegen Utrecht niet bij. Na het verhuren van Fejzullahu aan Randers FC (Denemarken) zou dat normaliter betekenen dat Rick ten Voorde de stand-in is van Vleminckx in de punt van de aanval. Ten Voorde was de afgelopen weken echter geblesseerd aan zijn achillespees.

De Gelderlander weet vandaag echter te melden dat Ten Voorde naar het zich doet aanzien alsnog op tijd fit gaat zijn voor de wedstrijd tegen Utrecht. Gisteren werd de pees aan een intensieve belastingtest onderworpen, met goed gevolg. "Ik heb er achttien kilo spieren bij. Zo voelt het tenminste", zegt Ten Voorde. "Veel cardio gedaan. Maandag zijn we voor het eerst even naar buiten gegaan. Dit was de derde keer. In het begin voelde ik die achilles­pees wel. Maar toen ik warm was, had ik nergens last meer van. Al­leen die bovenbenen, hè. Die lie­pen op het laatst helemaal vol. Ik voel ze nu nog."

Vandaag sluit de jonge Drent weer aan bij de groep en zal dus zondag hopelijk fit zijn om Vleminckx te vervangen. "Dat is het belangrijkste nu Björn ge­schorst is. Om hem kan de trainer niet heen. Hij is de topscorer van de eredivisie. Een voordeel voor mij. Ik leer veel. Al is het een na­deel dat ik door hem op de bank zit. Maar ik heb geduld."

Zondag is het dus aan Ten Voorde om zijn visitekaartje af te geven. Succes, Ricky!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.