Ten Voorde verlengt contract

Op de officiële NEC site is zojuist bekend gemaakt dat NEC het contract van spits Rick ten Voorde heeft opengebroken en verlengd tot 2013. Dit is dus een extra jaar ten opzichte van zijn eerdere verbintenis, die liep tot medio 2012.

Ten Voorde kwam in de zomer van 2009 over van Emmen, maar wist bij NEC tot dusverre nog geen rol van betekenis te spelen. De fantastische ontwikkeling van Björn Vleminckx speelde daarin ongetwijfeld mee. Tot dusverre mocht Ten Voorde slechts in één wedstrijd (thuis tegen de Graafschap) voor de volle 90 minuten opdraven. In de competitiewedstrijden dat hij mocht starten of invallen (7 keer in seizoen ’09-’10 en 16 keer in ’10-’11) wist hij in totaal 2 keer te scoren, eenmaal in de knotsgekke uitwedstrijd tegen ADO (2-3) in 2009 waarin NEC zich definitief in veilige haven speelde, en een keer thuis tegen Feyenoord in het daarop volgende seizoen (3-0).

Met het vertrek van Vleminckx zal de jonge Drent, die ondanks zijn sporadische optredens bij NEC nog wel altijd deel uitmaakt van Jong Oranje, ongetwijfeld hopen op meer speeltijd dit seizoen. Hij zal dit seizoen onder Pastoor waarschijnlijk de strijd moeten aangaan met de van een huurperiode in Denemarken terugkerende Fejzullahu en nieuwe aankoop Melvin Platje voor een plaats in de punt van de aanval. Of wil NEC hem wellicht een jaartje verhuren? We zullen het zien.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.