Reacties na NEC – De Graafschap

NEC is na zaterdagavond drie punten rijker en nog steeds de Nummer Een van Gelderland, maar gemakkelijk ging het niet. Ook kwam de ploeg van Vloet er niet zonder kleerscheuren vanaf; zowel Will (7e gele kaart) als Amieux (6e geel dit seizoen, maar ook nog een kaart uit zijn Eindhoven periode openstaand) zullen de Derby moeten missen.

Daarnaast is Niels Wellenberg, normaliter de vervanger voor Will op rechts, enkele weken uit de roulatie met een knieblessure. Ook Zimling, die een schorsing van vier weken moet uitzitten na zijn schandalige tackle in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, zal niet van de partij zijn tegen de arneppers. "We hebben er zondagochtend dus meteen beraad over gehad", vertelt Vloet in De Gelderlander. "Er ligt een mooie opdracht klaar. We moeten een oplossing bedenken voor de bezetting aan de zijkanten. Dat is geen pro­bleem, meer een puzzel."

Door de afwezigheid van Zimling is Davids hard nodig op het middenveld. Hij zal de positie van Amieux daarom ditmaal niet kunnen opvullen. Het lijkt aannemelijk dat Vloet hier weer eens Bram Nuytinck zal posteren. De centrale positie en de rechtsback positie zullen dan waarschijnlijk ingevuld worden door Otten en Van Eijden. Ook Dammyano Grootfaam, eigenlijk een middenvelder maar de laatste tijd zeer verdienstelijk aan het presteren op rechtsback bij Jong NEC, is een optie. Vloet sluit tevens een 3-4-3 opstelling niet op voorhand uit. "We analyseren Vites­se ook. Misschien moet in dit ge­val wel een middenvelder een li­nie terugzakken. Aissati speelt bij Vitesse vaak aan de buitenkant en is toch een verkapte middenvelder. Dus hebben we keuze. NEC be­schikt over 24 spelers. We gaan de­ze puzzel rustig in elkaar leggen."

Over de wedstrijd van zaterdag was Vloet duidelijk. "Wij hebben een hele slechte wedstrijd gespeeld", verklaarde hij aan Omroep Gelderland. "Er ging heel veel niet goed bij ons en vooral voorin hielden we geen bal vast. We zakten steeds verder weg met als dieptepunt de hele tweede helft. Het was niet om aan te zien. We zitten in een fase dat we het publiek moeten vermaken, we moeten beter kunnen dan dit."

Dat de drie punten in eigen huis bleven was wederom voor een groot deel te danken aan Jasper Cillessen. In de laatste minuut redde hij prachtig op een inzet van Bargas. "Bij die voorzet was ik al alert. De verrassing was dat die bal nog aan­geraakt werd door Ramon Zomer, maar gelukkig kon ik ook daar nog op reageren. De wedstrijd was heel slecht van onze kant. Maar als je dan toch wint, geeft dat een extra goed gevoel. Zeker ook voor de volgende derby in Arnhem. Voor die derby tegen Vitesse kriebelt het nu al bij onze supporters en ook bij ons. Wij zijn de nummer 1 van Gelderland en willen dat ook blijven."

Wie er in elk geval hopelijk wel weer bij is in de Derby, is topscorer Björn Vleminckx. Tegen De Graafschap ontbrak de Belg door een liesblessure. Hij lijkt hierdoor ook de aankomende kwalificatieduels met de Belgische nationale ploeg mis te lopen. De ploegarts van de Belgen zal onze vleem een dezer dagen waarschijnlijk onderzoeken. "Maar vandaag niet", is NEC-fysio Han Tijshen stellig. "Dan wordt Björn in Nijmegen onderzocht." Laten we hopen dat de schade meevalt en dat Vleminckx mooi nog een extra weekje rust kan meepakken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.