NEC spelers en supporters gebrouilleerd

De wedstrijd tegen de Graafschap van afgelopen zaterdag was van een bedroevend niveau, al werden wel de volle drie punten in de wacht gesleept. Zorgelijker was het optreden van de spelersgroep na afloop van de wedstrijd. Waar normaliter standaard het ‘rondje om’ volgt, daar liepen de spelers na een kort applausje demonstratief direct van het veld af.

Aanvoerder Ramon Zomer verklaarde vandaag in De Gelderlander: "Wij weten ook wel dat we een slechte tweede helft speelden. Maar na twintig minuten begonnen onze suppor­ters al te fluiten. Daar krijgen wij genoeg van. Als ze achter ons gaan staan, wordt het echt een stuk ge­makkelijker." Bram Nuytinck was iets genuanceerder in zijn commentaar. "Het is heel vervelend. Maar we hebben ook echt slecht ge­speeld."

En slecht was het. Nuytinck was, samen met uiteraard wederom Cillessen en ook Davids en (bij vlagen) George, een van de weinigen die een degelijke wedstrijd speelden. De meeste andere spelers lieten het zwaar afweten. "We waren heel slordig en er was geen baltempo", beaamde Nuytinck. "Wij kunnen best goed voetballen, maar het kwam er helemaal niet uit. Dat levert on­vrede op bij de aanhang, maar bij ons ook. We balen hier enorm van. We hebben de drie punten, maar verder moeten we dit snel vergeten."

De wedstrijd mocht er dan eentje zijn om snel te vergeten, de actie van de spelers na afloop zal menige goedwillende supporter toch een aardige dreun hebben bezorgd. Het mag geen geheim zijn dat het Nijmeegse publiek als kritisch te boek staat. Aan de andere kant gaf de wedstrijd van zaterdag ook bitter weinig reden tot juichen. Voetbalsfeer is een wisselwerking tussen het veld en de tribune, en die wisselwerking lijkt momenteel gemankeerd in de Goffert. Als de spelers hun stinkende best doen, dan moet het publiek er ook achter gaan staan. Dit gebeurt in Nijmegen zelden; wellicht dat het sfeervak volgend seizoen hier verandering in kan brengen. Maar uiteraard moeten spelers ook een beetje zelfkritiek hebben en begrijpen dat, als ze een belabberde en ongeïnspireerde wedstrijd spelen, ze kritiek kunnen verwachten. Het zijn stuk voor stuk goedbetaalde profs, het minste wat het betalende publiek mag verwachten van hen is inzet en strijd. Zaken als het uitfluiten van eigen spelers echter, zou eigenlijk ten allen tijde uit den boze moeten zijn. Zoiets doe je gewoon niet.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.