Otten snakt naar wedstrijdritme

Door de schorsing van Bram Nuytinck en de blessure van Rens van Eijden is er vanavond tegen Heracles weer eens een basisplek voor Mark Otten. De geboren Brakkensteiner maakte dit seizoen pas 6 keer in Eredivisie-verband een opwachting in de basis en mocht 7 keer invallen. Het is geen al te indrukwekkende lijst voor een verdediger die ooit als een groot Nijmeegs talent te boek stond. Een langslepende knieblessure zat hem echter de afgelopen drie jaar veelvuldig in de weg.

Het begon allemaal in april 2007, toen hij als Feyenoord-huurling in de wedstrijd van NEC tegen diezelfde werkgever zijn kruisband afscheurde. Na een lange revalidatie maakte hij in de aanloop naar seizoen ’08-’09 zijn rentree, maar tijdens een ‘onderhoudsbeurt‘ aan zijn knie in december 2008 werd een probleem met de binnenmeniscus ontdekt en moest Otten wederom twee maanden verstek laten gaan. Uit tegen HSV kwam hij in de tweede helft het veld in, maar een week later in een bekerduel tegen Heerenveen ging het weer volledig mis. Een forse beschadiging aan de voorste kruisband betekende dat een geheel nieuwe band geplaatst moest worden. En opnieuw volgde een zeer lange revalidatie. Pas in de voorbereiding naar het huidige seizoen kon Otten voor het eerst weer pijnvrij spelen. Hij overtuigde Vloet echter niet en zag zichzelf snel dalen in de pikorde voor het centrum van de verdediging.

"In de voorbereiding, van de zo­mer, wilde ik heel graag laten zien wat ik kan. Eindelijk weer fit, ik was gretig. Maar ik wilde té graag. Ik wilde dingen laten zien die niet in mij zitten. Daar moest ik blijk­baar eerst tegenaan lopen", verklaart Otten zijn tegenvallende prestaties tegenover De Gelderlander. "Ik ben dit seizoen nog niet dusdanig van waarde ge­weest dat de trainer niet om me heen kon." Over zijn blessureperiode zegt hij: "Het heeft me niet meegezeten. Het ergste was nog wel dat het buiten mijn eigen macht om was. Maar ik heb een punt achter die periode gezet. Ik heb mezelf nu overtuigd dat ik lan­ge tijd fit kan zijn. Het gaat er niet meer om dat ik fit word, het gaat erom dat ik op topniveau terug­kom. Dat is al een heel verschil."

Eind oktober speelde hij een paar wedstrijden achtereen in de basis door een blessure van Rens van Eijden, maar een peesonsteking in zijn voet speelde hem vervolgens parten. "Het leek er even op dat ik een plek had vero­verd. Maar als ik eerlijk ben: ik heb in die wedstrijden niet het niveau gehaald dat ik voor ogen heb. Maar om daar te komen heb ik een reeks wedstrijden nodig. De laatste keer dat ik meer wedstrij­den achter elkaar speelde, was in 2007. Dat vergeet je nog wel eens."

Het is te hopen dat Mark snel zijn vorm van voor 2008 kan hervinden. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af en helaas heeft Otten dit seizoen absoluut nog niet kunnen overtuigen. Mogelijk dat hij in de komende weken alsnog zijn kans pakt, want het zou toch eeuwig zonde zijn als wederom een Nijmeegse speler uit de eigen opleiding het niet redt bij NEC.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.