NEC verzandt wederom in gelijkspel

Vanavond is NEC er thuis tegen Heracles Almelo wederom niet in geslaagd om de volle 3 punten te pakken. Na een rommelige openingsfase leek NEC de wedstrijd in de eerste helft naar zich toe te trekken, maar tot uitgespeelde kansen kwam men nauwelijks. In de tweede helft bleef het benodigde tempo uit en werd het spel van beide zijden nog rommeliger. Toch was het opnieuw Vleminckx die NEC in de 52e minuut lucht leek te geven. Goossens verstuurde een steekpass breed op de Belgische spits, die door slim in te houden een buitenspel-situatie voorkwam en de bal vervolgens zeer beheerst achter Pasveer in het doel werkte: 1-0.

Ook ditmaal wist NEC de voorsprong echter niet vast te houden. Heracles kreeg na ruim een uur spelen een makkelijk gegeven vrije trap, na een schijnbaar nette tackle op de bal van Schöne. Fledderus schoot de bal direct en hard in de verre hoek achter Cillessen. NEC kwam de gelijkmaker niet meer te boven en wist in het resterende half uur geen vuist meer te maken.

Opnieuw een gelijkspel dus in competitieverband, en het laatste restje hoop op aansluiting bij de play-off teams lijkt hiermee vervlogen. Wat rest is afwachten wat er eventueel nog vertrekt voor het sluiten van de transfermarkt en het seizoen rustig uitspelen.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.